ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu japonez evaluat de colegi a constatat creșteri semnificative statistic ale ratei mortalității cauzate de cancer, în special după a treia doză de vaccin ARNm COVID-19, potrivit dr. John Campbell, Ph.D., un comentator reputat în domeniul sănătății.

Într-un podcast din 13 aprilie, dr. Campbell a discutat despre studiul publicat pe 8 aprilie în revista Cureus. Studiul a analizat statisticile oficiale ale guvernului japonez, comparând ratele mortalității cauzate de cancer, ajustate în funcție de vârstă, în timpul pandemiei de COVID-19 (2020-2022), cu ratele pre-pandemie.

Într-un alt podcast, publicat pe 15 aprilie, Campbell a discutat descoperirile cu oncologul Angus Dalgleish, profesor de oncologie la St. George’s, Universitatea din Londra.

Campbell a prezentat mai întâi creșterile mortalității din toate cauzele în Japonia din 2021 până în prezent. Studiul a indicat o creștere a mortalității cu 2,1% în 2021 și o creștere cu 9,6% în 2022.

În ceea ce privește cancerele, cercetătorii nu au constatat o mortalitate excesivă semnificativă în 2020, ci o creștere cu 1,1% în 2021, după lansarea primei și celei de-a doua doze de vaccin, și o creștere cu 2,1% în 2022, după ce două treimi din populație primise o a treia doza de vaccin ARNm COVID-19.

Mortalitatea pentru unele tipuri de cancer a crescut cu până la 9,7%, potrivit studiului.

Datele au arătat creșteri semnificative ale mortalității din cauza următoarelor tipuri de cancer:

- Cancer ovarian: crește cu 2,5% în 2020, cu 7,6% în 2021 și cu 9,7% în 2022.
- Leucemie: o scădere de 0,2% în 2020 și creșteri de 1,7% în 2021 și 8,0% în 2022.
- Cancer de prostată: creștere cu 1,2% în 2020, cu 5,3% în 2021 și cu 5,9% în 2022.
- Cancerele orale și faringiene: o scădere de 0,6% în 2020 și creșteri cu 1,3% în 2021 și 5,5% în 2022.
- Cancer de piele: creștere cu 0,6% în 2020, 0,1% în 2021 și cu 3,2% în 2022.
- Cancerul uterin: scăderi cu 1,1% în 2020 și 1,3% în 2021 și o creștere de 2,5% în 2022.
 
Articolul continuă după grafice:



„Așadar, din nou, vedem această corelație temporală puternică între rate semnificativ crescute de cancer ovarian și lansarea vaccinului aici”, a spus Campbell, descriind fiecare corelație suplimentară drept „o altă «coincidență ciudată»”.

„Toate decesele cauzate de cancer sunt semnificative din punct de vedere statistic”, a spus Campbell. „Excesul [deceselor] a apărut în 2021 și a crescut în 2022. În plus, a fost observată o rată semnificativă de mortalitate în exces după august 2021, după ce vaccinarea în masă a populației generale a început în jurul lunii aprilie 2021.”

Campbell a remarcat că, deși studiul nu a măsurat cazuri noi, iar dezvoltarea unor tipuri de cancer durează ani de zile, descoperirile arată că vaccinurile ar putea accelera decesele cauzate de cancer la pacienții cu tumori preexistente.

La rândul său, Dalgleish, oncolog renumit și profesor la St. George’s, Universitatea din Londra, a avertizat, încă de la începutul pandemiei, cu privire la riscurile potențiale ale vaccinurilor ARNm. 

În 2022, el a trimis o scrisoare urgentă către British Medical Journal, avertizând cu privire la leucemie, limfom non-Hodgkin și alte tipuri de cancer, despre care a spus că sunt asociate cu injecțiile ARNm.

În dialogul cu Campbell, Dalgleish a spus că a observat un model îngrijorător de cancere cu progresie rapidă la pacienții săi care au primit doze de rapel.

Dalgleish i-a spus lui Campbell despre pacienții cu melanom, care ani de zile au fost stabili, dar apoi au intrat brusc într-o recidivă rapidă - de obicei în 3-12 luni după vaccinarea COVID-19.

După ce a efectuat cercetări cu privire la vaccinuri, Dalgleish a declarat că este evident că dozele de rapel ulterioare au devenit din ce în ce mai puțin eficiente, până când „au afectat atât de mult sistemul imunitar încât boala pe care oamenii încercau să o prevină a fost alimentată de acesta”.

În ciuda încercărilor de a-i fi suprimate observațiile, Dalgleish a spus că a fost contactat de medici „din toată lumea”, care i-au spus: „Observăm același lucru”.

Ca și autorii studiului japonez, Dalgleish a prezentat câteva mecanisme potențiale prin care vaccinurile ARNm pot favoriza dezvoltarea și progresia cancerului.

„Aceste proteine spike și nanoparticule induc microcheaguri”, a spus Dalgleish, observând că pacienții cu cancer sunt deja predispuși la tulburări de coagulare a sângelui.

„Din instruirea mea, îmi amintesc în mod special că cancerele de prostată și pancreas sunt într-adevăr asociate cu o coagulare crescută”, a spus oncologul.

„Una dintre cauzele majore de mortalitate la pacienții cu cancer este tromboza asociată cancerului [cheaguri de sânge]”, au remarcat și autorii studiului.

Pe lângă riscurile de coagulare a sângelui, studiul a evidențiat și posibilitatea ca vaccinurile să suprime, prin interferență cu răspunsul imun înnăscut, imunosupravegherea în ceea ce privește cancerul.

„Desigur, cancerul apare probabil în mod regulat, dar sistemul imunitar [în mod normal] are grijă să îl țină sub control”, a spus Campbell.

„Răspunsul celulelor T este suprimat sau epuizat... după a treia injecție, primul rapel”, a subliniat Dalgleish.

De asemenea, Campbell și Dalgleish au discutat despre posibilitatea ca vaccinurile să provoace în mod direct leziuni ale ADN-ului și mutații care ar putea duce la cancer, în special prin inhibarea genelor supresoare de tumori precum P53, BRCA (genele cancerului de sân) și MSH3.

Autorii studiului au sugerat că reglarea în jos a receptorilor ACE2 de către proteina spike ar putea duce la stres oxidativ excesiv, ceea ce poate deteriora ADN-ul și poate provoca cancer.

Ei au citat studii care arată că ARNm poate fi transcris invers în genomul uman, ceea ce poate cauza inflamație cronică, leziuni ADN și risc crescut de cancer.

Totodată, Dalgleish a criticat lipsa de implicare și transparență din partea experților și autorităților, acuzându-i că suprimă informațiile despre potențialele riscuri ale vaccinurilor.

Campbell și Dalgleish au cerut o investigație mai amplă și dezvăluirea publică a datelor despre cancer, în lumina concluziilor studiului japonez, subliniind necesitatea urgentă de a se efectua anchete științifice și a se lua acțiune pentru aducerea la cunoștința publicului a legăturilor potențiale dintre vaccinurile ARNm și creșterea ratei deceselor cauzate de cancer.

VIDEO:
Dr. Campbell „Datele din Japonia”, 13 aprilie:

 
Dr. Campbell și dr. Dalgleish: „Cancere după vaccinarea covid”, 15 aprilie: