ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Cardiocentrul Regional Cernăuți, medicii au salvat o femeie de 66 de ani, aflată în stare de deces clinic timp de două ore. În acest timp, medicii au efectuat 26 de defibrilații cardiace, a relatat pagina de Facebook a Centrului regional de Cardiologie, transmite Suspilne Cernivți, citat de BucPress

Centrul raportează că echipa medicală de urgență a adus la unitate o pacientă în vârstă de 66 de ani în stare de deces clinic. Pulsul ei era de peste 180 de bătăi pe minut – asta înseamnă o mulțime de contracții, așa că inima femeii nu funcționa. De asemenea, circulația ei sanguină a fost perturbată, iar creierul nu a primit sânge – acest lucru putea duce la complicații sau moartea femeii.

„Pentru a salva femeia din Cernăuți, în secția de terapie intensivă a Centrului Cardiac au fost efectuate 25 de defibrilații în decurs de două ore. Abia la a 26-ea a început să funcționeze inima pacientei”, se arată în postare.

Potrivit Serviciului de presă al Centrului, circulația cerebrală a pacientei a fost restabilită, iar alte organe și sistemul nervos nu au fost afectate. După tratament la spital, femeia a fost externată.