ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Pentru a mânca sănătos și a fi sănătoși, nu trebuie să ne uităm doar la E-urile de pe etichetă, ci și la... culorile alimentelor, scrie pagina de Facebook a Clinicii ImunoMedica, subliniind că este important ca în fiecare zi să consumăm cel puțin două fructe și trei legume, în culori diferite.  

Spre exemplu, licopenul, antioxidantul care dă o culoare roșie intensă fructelor și legumelor, este considerat un super-erou al nutrienților. Fructele și legumele roșii sunt, deci, foarte utile în menținerea sănătății vasculare, a acuității vizuale, în întârzierea procesului de îmbătrânire și în lupta împotriva cancerului. De asemenea, ele au multă vitamina C, cresc tonusul muscular, ajută inima și creierul, sunt eficiente în tratarea depresiei și a bolilor cardiovasculare. 

Zilnic, aveți nevoie de aprox. 175g de alimente de culoare roșie, precum: roșii, pepene verde, ardei gras, căpșune, zmeură, cireșe, guava, grapefruit, sfeclă roșie.

Fructele și legumele galbene și portocalii sunt foarte bune pentru tratarea bolilor gastro-intestinale. Au mulți antioxidanți (carotenoide); conțin fosfați, potasiu și calciu; ne fac mai creativi și mai sociabili; repară celulele deteriorate. 

Zilnic, aveți nevoie de aprox. 175g de alimente de culoare galbenă/ portocalie, precum: citrice, pere galbene, porumb, cartofi dulci, morcovi, pepene galben, ananas, banane, struguri albi, ardei galben, piersici, caise...

Fructele și legumele maro/albe sunt indicate persoanelor care suferă de boli de ochi, deficiențe de auz, probleme ale pielii și plămânilor. De asemenea, ele ajută la scăderea colesterolului și controlează glanda tiroidă. Cele albe, cum ar fi ceapa sau usturoiul, s-au dovedit a fi eficiente în combaterea virozelor și răcelilor.

Zilnic, aveți nevoie de aprox. 175g de alimente din gama alb/maro, precum:
ciuperci, cartofi, ceapă, usturoi, orez, orez brun, hrișcă, mere, pere, năut, conopidă, cacao...

Dacă vreți să vă ajutați celulele creierului, atunci aveți nevoie de antocianină, care se găsește în fructe și legume albastre și violet. De asemenea, ele mențin sănătatea tractului urinar, reglează tensiunea arterială, reduc riscul de a face cancer, cresc capacitatea de memorie.

Zilnic, aveți nevoie de aprox. 175g de alimente din gama albastru/violet, precum: coacăze, afine, mure, afine, aronia, struguri negri, prune, varză roșie, vinete, ridiche, ceapă roșie...

Pentru întărirea imunității, a oaselor și a dinților, plus funcționarea normală a stomacului și a intestinelor, aveți nevoie de fructe și legume verzi (în cantități cât mai mari), pentru că acestea au clorofilă. Ele sunt bogate în vitamine, acid folic, fibre și minerale; alungă stresul; ajută inima; detoxifică organismul; îmbunătățesc digestia.

Zilnic, aveți nevoie de aprox. 175g de alimente de culoare verde, precum: pătrunjel, mărar, leuștean, spanac, varză, brocoli, ceapă verde, mere verzi, kiwi, agrișe verzi, castraveți, mazăre verde, fasole verde, alge marine, avocado, ceai verde...

Vă dorim zile... colorate!