ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu, solicită parlamentarilor să voteze proiectul de lege privind vaccinarea populației, anunță NapocaNews.

„Sunt un susținător al acestei legi privind vaccinarea dar, atâta vreme cât nu găsesc o masă critică, acțiunea unui singur om nu poate să producă schimbarea. Am avut această problemă ca ministru al Sănătății, am regăsit-o an de an la fiecare schimbare de ministru, deci e o chestiune care trenează de zeci de ani și nu pare să existe o voință politică care să producă schimbarea”, a explicat Patriciu Achimaș Cadariu.

Acesta susține că Legea vaccinării este necesată în contextul evoluției epidemiei de rujeolă.

Deputatul Achimaș-Cadariu spune că „cei care se opun vaccinării sunt victime ale acțiunilor de manipulare de pe rețelele sociale și le-a cerut deputaților să nu sacrifice sănătatea copiilor pentru câteva voturi pierdute”.

„Să nu facem jocul antivacciniștilor, oricare ar fi ei, din interior sau din exterior, ei atentează efectiv la sănătatea poporului român. Se pot lua niște măsuri, se pot face și impune reguli. Bătălia este între partide mainstream și noi creații aberante din genunea rețelelor sociale”, a încheiat deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu.

Legea vaccinării votată de Senat în 2017 prevede că imunizarea devine obligatorie pentru copii, în caz de „epidemie”, conform calendarului național de vaccinare. Proiectul se află în Camera Deputaților, for decizional, notează sursa citată.

Citiți și ESTE OBLIGATORIE VACCINAREA COPIILOR? Răspunde: Virgiliu Gheorghe (III)