ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Frăția ta pregătește-te în așa fel ca Dumnezeu să poată lucra cu frăția ta acolo unde vrea El și unde știe El că trebuie să fii de folos.” - Pr. Teofil Părăian din volumul "Veniți de luați bucurie”

Se împlinesc 23 de ani astăzi de când, la propunerea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist și cu alegerea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Părinte Ambrozie a fost ales Episcop Vicar Patriarhal cu titulatura "Sinaitul”, amintește Episcopia Giurgiului.

Sunt 23 de ani de slujire neobosită a Arhiereului Veșnic Hristos și a Bisericii pe care El a întemeiat-o ca loc mântuire a sufletelor ce tânjesc după apa cea vie.

Dumnezeu ni l-a hărăzit nouă ca Păstor și Părinte și cu adevărat iubirea lui Hristos se vede în lucrarea și hărnicia cu care a întemeiat și sporit material și spiritual o Eparhie aflată într-o margine de țară, cu oameni care aveau nevoie de îndrumare și mângâiere duhovnicească.

Mânăstirile nou înființate sau reclădite, bisericile de enorie, așezămintele sociale, centrele culturale și pastorale, cabinetele de asistență medicală dar și numeroasele activități desfășurate în tot acest răstimp sunt ctitorii ce vor dăinui și vor mărturisii tuturor generațiilor ce vor urma despre vrednicia Ierarhului nostru.

Cei care i-au stat alături știu că nu a fost și nu este un drum ușor ba dimpotrivă, că tot ceea ce s-a clădit a necesitat efort, implicare și dăruire dincolo de timp și dincolo de confortul pe care oamenii obișnuiți și-l doresc sau la care aspiră. Bucuriile însă au fost pe măsura jertfei. Nimic din toate acestea însă, n-ar fi fost posibile fără binecuvântarea lui Dumnezeu, fără rugăciunile neîncetate ale clericilor dar mai ales fără sprijinul, ajutorul și continua susținere a credincioșilor care au format în jurul Preasfinției Sale o mare familie.

Da, azi, după atâta vreme Eparhia Giurgiului este casa noastră, casă ce sporește spre slava lui Dumnezeu și cinstea Bisericii Sale cu flori duhovnicești menite să aline și să adape pe toți cei ce caută ”Adevărul”.

Cea mai recentă ctitorie este Mânăstirea nou înființată în localitatea Bolintin Vale ce poartă hramul ”Acoperământul Maicii Domnului” care prin dania făcută de ctitorii Ion si Mariana Roșu este incepând cu 1 Octombrie 2023 cel mai nou loc de închinare al Episcopiei noastre.

La acest ceas aniversar urăm Preasfinției Sale ani lungi de păstorire binecuvântată, sănătate, rodire duhovnicească și cuvânt cu putere multă spre mântuirea noastră a celor așezați sub omoforul său,
se scrie în încheierea mesajului aniversar.


Întru multi ani, Preasfințite Părinte!

Subsemnăm!
******************************************
Cei care vor să ajute la edificarea noii mânăstiri, păstorită de Stavrofora Cecilia Moldoveanu o pot face prin donații în contul:

RO56 RNCB 0146 1766 3525 0001 - SCHITUL SFANTUL ACOPERAMANT deschis la Banca Comercială Română

Toți donatorii vor fi pomeniți la Sfintele Liturghii și slujbe săvârșite în această Sfântă Mânăstire.

Duminică, 1 octombrie 2023, când Biserica Ortodoxă se află la sărbătoarea ”Acoperământul Maicii Domnului’’, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit prima Sfânta Liturghie Arhierească în noua mănăstire "Acoperamantul Maicii Domnului” din Bolintin Vale, Protopopiatul Bolintin.

Mănăstirea deschisă la sărbătoarea ”Acoperământul Maicii Domnului’’ este cea de a zecea mănăstire din cuprinsul Eparhiei Giurgiului și obștea mănăstirii va fi condusă de maica Cecilia Moldoveanu ce a fost instalată, după Sfânta Liturghie, stareță a noii mănăstiri.

Maica stareță Cecilia Moldoveanu a pimit în dar, pentru obștea mănastirii, dar și pentru toți cei ce vin să se închine în noua mănăstire, de la Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, o frumoasă icoană a Maicii Domnului lucrată în Sfântul Munte Athos. Credincioșii prezenți la acest eveniment au primit iconițe cu chipul Maicii Domnului și revista „Familia Ortodoxă”.

VIDEO: