ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joe Biden a sugerat că unchiul său, erou de război, ar fi putut avea un sfârșit îngrozitor printre sălbaticii canibali, după ce avionul său s-a prăbușit deasupra Papua Noua Guinee în cel de-al Doilea Război Mondial.

Președintele a declarat că în zona în care s-a prăbușit avionul unchiului său Ambrose J. Finnegan în anii 1940 - iar rămășițele acestuia nu au fost niciodată localizate - erau "o mulțime de canibali la acea vreme".

Cu toate acestea, relatarea lui Biden a fost în contradicție cu înregistrările Pentagonului, care au arătat că avionul nu a fost 'doborât' așa cum a spus el.

Potrivit propriului Departament al Apărării, a fost un zbor de "curierat" care a suferit o defecțiune la motor și a aterizat în ocean în largul Papua Noua Guinee la 14 mai 1944. Unchiul său a fost pasager și nu pilot. 

Biden a făcut comentariile despre 'canibal' în timpul unei călătorii în Scranton, Pennsylvania, unde a vizitat un memorial de război care poartă numele rudei sale, cunoscut de familie ca 'Unchiul Bosie'.

Președintele a spus: "A fost doborât în Noua Guinee și nu i-au găsit niciodată cadavrul pentru că acolo era - erau mulți canibali, pe bune, în acea parte a Noii Guinee".