ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista Presei. Azi, Cațavencii:
 
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR (ireal - n.n.), doarme cu dicționarul sub pernă, mereu pregătit să intervină cu lungi și plastice construcții discursive în ajutorul Binelui, așa cum îl știe el și cum e convins că trebuie să fie pentru toți. Vasile Bănescu dă mereu pe-afară de elocință, asmute metaforele, scoate toată literatura din el atunci când combate. Îl văd epuizat, stors de retorică, leșinat, de fiecare dată când postează.
 
Acum, „victimă" virtuală i-a fost Nemo, artistul elvețian non-binar, câștigător al Eurovision. Vasile al nostru era cu gălețile expresivității pregătite, doar i le-a turnat în cap de la etaj: „O masă în stare de ebrietate ideologică din care cultura reală, elementarele repere morale și însuși Sensul au fost izgonite de activismul șleampăt care huiduie realitatea, siluiește arta, face țăndări ierarhiile și cântă ridicol prohodul planetei căreia i-a crescut temporar temperatura, un simptom manifestat recurent în istoria ei cosmică. Nemo / Nimeni. Nu întâmpător, ci foarte expresiv în context". Asta a fost în introducere doar, primul număr de retorică dat, însă au venit alte și alte valuri din partea neostoitului nostru retor: „Un imn chinuit înălțat non-binarității, fluidizării aberante a datului ontologic al sexualității masculine și feminine, lichidării distincțiilor dintre chipurile binelui & răului și a distincției dintre Adevăr și minciuna numită deconstructivist «post-adevăr», dincolo de care începe nu vreo superioară libertate, ci curtea strâmtă a sordidului".

Nicicând Vasile nu s-a stropșit astfel împotriva metehnelor popilor ori ale angajatorului său, BOR. Nicicând nu s-a stors de procedee de stil în halul ăsta pentru cauze infinit mai nobile: securiștii în BOR, partizanatul politic al preoților și al BOR, afacerile neprihăniților, abuzurile sexuale…

Hai sictir, Vasile!”