ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că a discutat cu președintele Klaus Iohannis pe tema relocării unui sistem de rachete Patriot în Ucraina, subliniind că o decizie pe acest subiect se va lua în urma unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, transmite Agerpres.

"Am avut o discuție cu președintele României. Urmează să luăm o decizie în CSAT. Sunt ferm convins că, după ședința CSAT, o să aflați decizia", a afirmat Marcel Ciolacu, la Brașov, întrebat dacă a avut vreo discuție cu șeful statului cu privire la sistemul Patriot.

Potrivit premierului, discuțiile cu șeful statului au avut loc "în aceste zile".

Întrebat care este poziția lui pe acest subiect, prim-ministrul a subliniat că tema privind sistemul Patriot reprezintă o decizie care se va lua în CSAT. "Vă repet, este o decizie care se ia în CSAT. Aici nu avem păreri, când vorbim de apărarea națională", a punctat Ciolacu.

El a precizat că în afirmațiile sale anterioare pe subiect nu a spus că ministrul Apărării ar avea "mari rețineri". "Vă spun încă o dată: această decizie se ia în CSAT. Și nu am zis mari, am spus că avea rețineri", a declarat Ciolacu.

Șeful Executivului a arătat că nu este deranjat de insistența presei de a afla care este poziția lui privind relocarea sistemului Patriot, dar a repetat că decizia se va lua în CSAT.