ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizie surprinzătoare în Rusia, la scurtă vreme după ce președintele Vladimir Putin a fost reînvestit pentru un nou mandat. Îl vizează pe Serghei Șoigu, înlocuit din funcția de ministru al Apărării. În locul acestuia a fost propus un economist civil, scrie Ziarul Național.

Actualul ministru rus al apărării Serghei Șoigu nu va mai face parte din noul guvern al premierului Mihail Mișustin, care va fi numit după ce președintele Vladimir Putin a fost reînvestit în funcție pentru un nou mandat prezidențial, a anunțat Kremlinul duminică seară, transmit agențiile ruse de presă, citate de Reuters.

Cine e propus pentru postul de ministru al Apărării

Pentru postul de ministru al apărării, Putin l-a propus pe Andrei Belusov, fost vicepremier, un economist civil, notează Agerpres. Președintele rus dorește ca ministrul apărării să fie absolut deschis inovării și ideilor noi, motiv pentru care l-a ales pe Belusov, a menționat Kremlinul, prin intermediul purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov.
 
În tot acest context, s-a mai aflat că Șoigu urmează să devină secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, post ocupat în prezent de Nikolai Patrușev. Care la rândul său va fi numit într-o nouă funcție, în cadrul complexului militar-industrial, funcție care va fi anunțată public în zilele următoare, informează aceeași sursă.

Lavrov își păstrează postul

În schimb, șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, rămâne în acest post.

De asemenea, ministrul de externe Serghei Lavrov își păstrează postul, la fel și șefii serviciilor de informații, respectiv directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Alexander Bortnikov, și directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin.

 
Andrei Belusov