ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul pentru conducerea PMP a fost tranșat de către Curtea de Apel București. Eugen Tomac a câștigat și recursul în procesul pe care l-a avut cu Cristian Diaconescu, iar asta înseamnă că este liderul PMP, informează Știripesurse.

Cristian Diaconescu a contestat Congresul PMP din anul 2023 și a spus că alegerea lui Eugen Tomac a fost ilegală. În baza acestei contestații, gruparea lui Cristian Diaconescu a inițiat negocieri cu mai multe partide, inclusiv o fuziune cu PNL.

Din cauza situației juridice dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu, inițial, Biroul Electoral Central a respins înscrierea Alianței Dreapta Unită. În urma contestației la ICCJ, Eugen Tomac a avut câștig de cauză, iar Alianța Dreapta Unită a fost înscrisă la tribunal.

Decizia Curții de Apel București(mai jos) de validare a lui Eugen Tomac este una importantă pentru că are rolul de a preîntâmpina orice fel de dispute politice viitoare.