ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrului israelian al apărării a anunțat joi, într-un comunicat, că "trupe suplimentare" vor participa la luptele terestre de la Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, unde operațiunile militare "se vor intensifica", informează AFP, citat de Știripesurse.

"Trupe suplimentare vor intra" în orașul Rafah și "activitatea (militară) se va intensifica", a declarat miercuri Yoav Gallant, în timpul unei vizite pe teren în zonă, potrivit acestui comunicat.

Luptele din Rafah

Capitalele internaționale au exprimat îngrijorări în legătură cu o operațiune terestră de amploare în această localitate de frontieră cu Egiptul, unde sunt blocați sute de mii de civili, locuitori și oameni strămutați acolo de lupte. Trupele israeliene au început săptămâna trecută să ocupe estul orașului Rafah, care a devenit ultimul refugiu pentru locuitorii din Gaza, în ciuda avertismentelor din partea organizațiilor pentru drepturile omului și a unei părți a comunității internaționale că acest asalt va înrăutăți și mai mult viața populației palestiniene, și așa foarte grea.

Fuga palestinienilor

Aproximativ 450.000 de oameni au fugit din Rafah din 6 mai, potrivit Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA), în timp ce tancurile israeliene au pătruns marți în vestul orașului.

Președintele SUA și-a exprimat recent dezacordul față de o incursiune pe scară largă, până la punctul că a amenințat că va opri livrarea de armament către Israel.