ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Cristina Leordeanu a publicat pe contul ei personal de Facebook o postare scurtă și la obiect privind încercările la care este supus Părintele Nicolae Tănase.
 
 
O redăm integral împreună cu fotografia aleasă de ea:
 
„Să construiești, împreună cu oameni din sat,  o biserică înainte de 1989, în clandestinitate, adică fără acordul autoritaților - or ști ce putea însemna asta atunci cei care urlă astăzi prin televiziuni împotriva părintelui Nicolae Tanase?

Să începi să construiești mai întâi o casă de copii, apoi încă una si încă una până când ai ajuns să faci un ditai așezământul  - și-or imagina ce volum de muncă si de dăruire a consumat părintele  Nicolae Tănase în 35 de ani de când si-a luat canonul ăsta de a dărui speranță orfanilor? Speranță, dar si concret: adăpost, mâncare, îmbracăminte, educație. 

Să fii în toți anii ăștia părinte pentru mii de orfani, pentru mame care au fost alungate cu tot cu copii de bărbații lor, pentru copii salvați de la avort, pentru bătrâni alungați din case de copii sau aflați în alte neputințe - or putea cuprinde în sufletul si în mintea lor măcar a mia parte din dimensiunea jertfei pe care a făcut-o părintele Nicolae Tănase toată viața?  Sfinția Sa nu a știut-o pe asta cu "iubirea de sine" si atât.  A știut mai mult cum să ofere dragoste. Multă, multă dragoste pentru aproapele aflat în nevoie.

Părintele Nicolae Tănase e părintele Fenomenului Valea Plopului - Valea Screzii. Si bucuria, nădejdea, pacea pe care a adus-o atâtor oameni în nevoie a scris-o Dumnezeu în cartea vietiii sale demult. Și încă scrie. 

Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț. 

Doamne, iartă-i că nu știu ce fac!”, a scris Cristina Leordeanu.