ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Potrivit tradiției din ultimii ani, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit Sfânta Liturghie din ziua praznicului Izvorului Tămăduirii în biserica mare a Mănăstirii Dervent, din județul Constanța. În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre istoria izvorului Maicii Domnului din Constantinopol, Transmit Trinitas și Radio Dobrogea - VIDEO mai sus.

Cu o zi înainte, Arhiepiscopul Teodosie a relatat mai multe minuni consemnate în istoria acestui praznic și a omagiat-o pe Maica Domnului:

Izvorul tămăduitor al Maicii Domnului este cel mai important, mai presus chiar decât scăldătoarea de la Vitezda, unde îngerii aduceau vindecare o singură dată pe an. Aici, s-au făcut mii și zeci de mii de minuni.”

„Cel mort a înviat, orbul a văzut, bolnavii s-au vindecat”.

„Prima minune s-a făcut cu un orb însetat, căruia tânărul Leon i-a dat apă la îndemnul Maicii Domnului: «Dă-i să bea și unge-i ochii cu apă». Și iată, orbul a văzut.

Un alt bolnav le-a spus celor ce-l duceau: «Dacă mor pe cale, să nu mă lăsați fără apă din izvor. Vărsați-o de trei ori peste mine». Și cel mort a înviat.”

„Maica Domnului a fost cea mai îndurerată mamă. Fiul ei i-a răsplătit cu harul vindecării”.

Ierarhul a vorbit despre răspunsul ceresc la lacrimile Maicii Domnului, cea care a privit cu durere Răstignirea Fiului:

„N-a existat făptură mai îndurerată ca Maica Domnului, când și-a văzut Fiul răstignit pe nedrept. De aceea I-a răsplătit Fiul Său, cum I-a spus pe cruce:

«Nu te îngriji pentru Mine, Maică. Mă voi scula, Mă voi preaslăvi și voi aduce daruri și vindecări tuturor celor pentru care tu Mă vei ruga».

Și iată, Maica Domnului se roagă mereu pentru noi, ca să ne facem vrednici, ca Dumnezeu să ne asculte rugăciunile, să primim vindecare sufletelor noastre, adică să ni se ierte păcatele, ca să dobândim mântuire.”, citează Adevărul Bisericii din întreaga predică disponibilă AICI.

La Sfânta Mănăstire Dervent, ierarhul BOR a predicat:

„În Țara noastră, IZVORUL Tămăduirilor, cu adevărat, este aici, la DERVENT. Acest Izvor nu are o altă ISTORIE decât aceasta...

Sfântul Apostol ANDREI a poposit pe aici și a cerut Părintelui Ceresc să izvorască în locul acesta, APĂ nestricăcioasă, care este și pentru noi toți, o APĂ care ne dă PACE, liniște, bucurie și multă CREDINȚĂ și dragoste de Dumnezeu.

Părintele Elefterie, care este SFÂNT pentru că trupul său este nestricăcios și frumos și curat, mi-a vorbit în anul 1972 despre   IZVORUL acesta, care a încetat să curgă după ce a fost izgonit din Mănăstire, dar a început să curgă permanent după ce s-a întors Părintele în Mănăstire. Și care curgea în tot timpul anului, dar numai de IZVORUL TĂMĂDUIRII... OARE NU ESTE ACEASTA O MINUNE DE LA DUMNEZEU? Și ne bucurăm de această Minune (...).

Eu sunt fericit că am ajuns aici în Dobrogea, și numai Părintele ELEFTERIE, vrednicul de pomenire, care va fi în cele din urmă, și CANONIZAT, m-a adus aici, că mi-a fost duhovnic (...). Și mereu îmi amintea de aceste minuni: CRUCILE DE LEAC, IZVORUL Tămăduitor și pururea curgător cu apă nestricăcioasă și ICOANA Maicii Domnului, Făcătoare de Minuni (...).

Mai avem un IZVOR, în care s-au botezat Strămoșii noștri - Izvorul de la PEȘTERA Sfântului Apostol Andrei...

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, care ne-a adus CREDINȚA, a cutreierat toată Schytia Mică (Dobrogea de astăzi) și unde mergea, oamenii cetăților de aici, veneau să îl asculte cu nesaț.... NU se săturau să îl asculte și a CUTREIERAT Dobrogea de la Nord la Sud, de la Mare la Dunăre și în părțile de SUD, pentru că DOBROGEA (Schytia Minor de atunci) era mult mai mare ca acum... ajungea până la VARNA (...).

Este Ziua Izvorului Tămăduirii! Să mergem cu TOȚII către locul unde vom sfinți apa, la acel IZVOR TĂMĂDUITOR, ca să îl rugăm pe Dumnezeu să ne împlinească DORIRILE noastre... de a ne întări CREDINȚA, de a ne lumina mintea, de a ne face inima mai largă și mai iubitoare și de a fi cu toții mai buni.... și cu inima largă să îi primim pe toți semenii noștri...

Cu CÂNTĂRILE de Hristos a înviat!, să pornim în PROCESIUNE cu toții! Amin.

HRISTOS A ÎNVIAT!”

Adevărat a înviat!