ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie la o fabrică de medicamente din orașul Taoyuan s-a soldat cu doi răniți și un incendiu de proporții în după-amiaza zilei de duminică, 20 decembrie 2020, informează the Taiwan English News.

Explozia a fost atât de puternică încât a putut fi auzită până și de locuitorii orașului New Taipei din districtul Tamsui. Imediat după deflagrație, un nor negru și gros de fum a putut fi văzut ridicându-se deasupra fabricii SCI Pharmtech. 

Pompierii care s-au luptat cu flăcările au găsit doi oameni răniți. Un lucrător imigrant în vârstă de 30 de ani a suferit arsuri de gradul III pe 80%-90% din suprafața corpului și se află în stare critică. 

Un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, a suferit arsuri la o mână. Cei doi au fost trimiși pentru tratament la Spitalul Memorial Chang Gung.

Deși fabrica este amplasată în apropierea Aeroportului Internațional Taipei Taoyuan, activitatea aerogării nu a fost perturbată, potrivit relatărilor din United Daily News și ET Today.

Departamentul de Pompieri al orașului Taoyuan a trimis 76 de angajați cu 28 de auto-speciale și două ambulanțe la fabrica în flăcări.

Cauza exploziei face obiectul unei anchete, fiind deocamdată neelucidată.

Liberty Times a informat că fabrica produce substanța activă hidroxiclorochina, fiind al doilea cel mai mare furnizor de această materie primă din lume.

După cum ActiveNews a relatat anterior, hidroxiclorochina a fost folosită cu succes ca tratament împotriva noului coronavirus în lipsa unui vaccin, însă s-a încercat marginalizarea acesteia din cauza prețului scăzut și a rezultatelor îmbucurătoare, care ar fi spart monopolul industriei Big Pharma pe profiturile realizate în plină criză mondială în domeniul sănătății.