ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul de extremă-stânga George Soros finanțează un grup media "care caută să încorporeze o presiune globală pentru a împinge platformele Big Tech să își sudeze operațiunile de cenzură înainte de alegerile prezidențiale americane din 2024", scrie Breitbart.

Free Press, un grup de susținere a presei cu sediul la Washington, DC, fondat în 2003, promovează "schimbările sociale pozitive, justiția rasială" și "accesul echitabil la tehnologie" pentru a avea un jurnalism corect. 

"Mai mult de 200 de grupuri îndeamnă principalele platforme tehnologice să implementeze politici de integritate electorală pentru a proteja democrația în întreaga lume", a declarat Free Press într-un comunicat de presă din 9 aprilie, care relatează despre o scrisoare pe care au semnat-o și alte grupuri media liberale.

Scrisoarea, care a fost trimisă directorilor de la platformele de social media, inclusiv Discord, Google, Instagram, Meta, Pinterest, Reddit, Rumble, Snap, TikTok, Twitch, X și YouTube, îndeamnă companiile să facă "intervenții distincte pentru a menține platformele online sigure și sănătoase în 2024".

Grupul a cerut platformelor să instituie "politici de integritate electorală", "să aplice rapid regulile împotriva minciunilor electorale și a urii în publicitatea politică", "să solicite dezvăluirea conținutului politic generat de inteligența artificială", "să pună mai multă fricțiune pentru a reduce vizibilitatea și distribuirea ușoară a conținutului legat de alegeri care a fost semnalat și așteaptă să fie analizat", "să supună conturile influencerilor, ale personalităților publice și ale candidaților politici la aceleași standarde de moderare și de aplicare ca și pe toate celelalte" și "să îmbunătățească transparența și să permită supravegherea de către societatea civilă a practicilor de aplicare a legii prin partajarea regulată a rapoartelor de viralitate și de aplicare a legii".

"Refuzul industriei tehnologice de a-și proteja platformele are deja un impact periculos asupra democrațiilor din întreaga lume", a declarat Nora Benavidez, consilier principal al Free Press și director pentru justiție digitală și drepturi civile.

Cercetarea MRC a arătat că Soros susține cel puțin 45 dintre semnatarii scrisorii - cu peste 80 de milioane de dolari cheltuiți între 2016 și 2022.

"Documentul a încercat să justifice faptul că a fost scris cu scopul de a reduce "daunele din lumea reală" și "creșterea extremismului și a tentativelor violente de răsturnare a guvernelor democratice", a raportat editorul asociat al grupului de supraveghere conservator, Joseph Vazquez.

"Unul dintre cei mai bogați oameni din lume se folosește de imensa sa avere și putere pentru a-i reduce la tăcere pe americanii obișnuiți înainte de alegerile din 2024", a declarat Dan Schneider, vicepreședintele Free Speech America al MRC, pentru Fox Business.

"Într-un moment în care apărarea libertății de exprimare este esențială, stângiștii fac tot posibilul să închidă vocile a jumătate din America, în special a celor care nu sunt de acord cu agenda radicală promovată de Biden, Soros și majoritatea directorilor din Big Tech", a adăugat el.

Ceea ce a fost cel mai "deranjant" la această scrisoare a fost "implicarea sa în faptul că ținta sa principală este interferența în alegerile din 2024 din SUA", a afirmat Vazquez în raportul său. "Această evoluție este în directă concordanță cu marca Soros, care a dedicat milioane din averea sa nebună unor grupuri care caută să intervină în alegeri prin înăbușirea discursului online". 

Semnatarul scrisorii de cenzură a Free Press care a primit cele mai multe fonduri de la Soros a fost Global Witness, o organizație axată pe "dreptatea pentru cei afectați în mod disproporționat de criza climatică", și anume "comunitățile indigene și comunitățile de culoare".

Global Witness este "deja înregistrată ca făcând presiuni asupra Facebook și TikTok pentru a crește operațiunile de cenzură înainte de alegerile de la mijlocul mandatului din 2022", a scris Vazquez. 

"Imperiul Soros a finanțat acest grup cu o sumă masivă de 20.338.270 de dolari între 2016 și 2022", a explicat el. "Campania "amenințări digitale" a grupului, de exemplu, se concentrează în mod special pe presarea guvernelor pentru a reglementa discursul pe rețelele sociale".

Un alt semnatar, Institutul pentru Dialog Strategic, pro-cenzură, a primit peste 3 milioane de dolari de la Soros între 2017 și 2022. 

"Grupul de stânga a fost expus recent în cadrul unei investigații a Comisiei Judiciare a Camerei pentru că a fost coautor al unei liste negre a "grupurilor de ură" împreună cu Global Disinformation Index (GDI), finanțat de Soros, care vizează organizațiile "conservatoare" și religioase", a raportat MRC. "Această listă a fost ulterior difuzată de forțele de ordine către mai multe instituții financiare".

"Faptul că Free Press se află în vârful acestei sulițe legate de Soros ar trebui să îngrijoreze fiecare american", a continuat Vazquez. "Obsesia Free Press pentru cenzură și obținerea controlului asupra internetului nu poate fi exagerată."

"Americanii să fie atenți. Rețeaua Soros vine după libertatea voastră de exprimare chiar la timp pentru alegerile din SUA - din nou", a adăugat el.