ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul din Varșovia a ordonat îndepărtarea simbolurilor religioase, adică a crucilor și crucifixelor, din primărie, îndemnând în același timp angajații să folosească „pronumele” transgender și să respecte relațiile între persoane de același sex, relatează LifeSite News.

Potrivit publicației Polish News, Rafał Trzaskowski a semnat un ordin referitor la „standardele de tratament egal” în primăria capitalei poloneze. Ordinul include o interdicție privind simbolurile religioase pe pereți sau birouri, vizând în principal crucile și crucifixele, care sunt priveliști obișnuite în clădirile din această țară istoric catolică. Documentul îi îndeamnă pe angajați să folosească „pronumele preferate” și numele persoanelor care suferă de disforie de gen.

„Varșovia este primul oraș din Polonia care adoptă un astfel de document”, a declarat Monika Beuth, purtător de cuvânt al primarului.

Interdicția privind simbolurile religioase nu se va aplica „simbolurilor religioase de uz personal purtate de persoanele care lucrează la birou, de exemplu sub formă de lanț, tatuaj sau brățară”. De acum înainte, evenimentele organizate de primărie nu trebuie să includă rugăciuni de niciun fel.

Ordinul precizează: „Aceste standarde vor consolida eforturile de promovare a egalității de șanse și a accesului egal la serviciile și resursele orașului pentru toți locuitorii din Varșovia.”

Angajații primăriei sunt obligați să folosească un limbaj care „recunoaște și ia în considerare diversitatea socială”.

„În cazul unei persoane transsexuale a cărei înfățișare poate să difere de ideile stereotipice legate de genul înregistrat în documentele oficiale, adresați-vă acesteia cu numele sau pronumele de gen pe care le indică”, se arată în document.

Chiar dacă relațiile între persoane de același sex nu sunt recunoscute din punct de vedere legal de statul polonez, ordinul le oferă angajaților libertatea de a trata cuplurile de același sex care cresc copii împreună ca și cuplurile căsătorite în anumite privințe.

„O persoană poate autoriza partenerul de același sex să colecteze documente în numele său sau să contacteze școala, centrul de consiliere psihologică și pedagogică sau altă instituție în ceea ce privește copilul”, se arată în ordin.

Documentul menționează, de asemenea, că angajații vor fi supuși unui „training obligatoriu privind diversitatea”.

Expresii precum „persoană cu dizabilități” sau „bolnav mintal” ar trebui înlocuite cu „persoană cu dizabilități” sau „persoană aflată într-o criză de sănătate mintală”. Ordinul încurajează angajații să folosească „termeni neutri din punct de vedere al genului” pe cât posibil.