ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia nu are planuri asupra niciunei țări NATO și nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul furnizează avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi doborâte de forțele ruse, a declarat președintele Vladimir Putin miercuri, potrivit Euractiv.

Adresându-se piloților din forțele aeriene ruse, Putin a declarat că alianța militară condusă de SUA s-a extins spre est, spre Rusia, de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, dar că Moscova nu are planuri de a ataca un stat NATO.

"Nu avem intenții agresive față de aceste state", a spus Putin, potrivit unei transcrieri a Kremlinului publicate joi.

"Ideea că vom ataca o altă țară - Polonia, statele baltice și cehii sunt, de asemenea, speriați - este un nonsens total. Este doar o prostie".

Kremlinul, care acuză SUA că luptă împotriva Rusiei sprijinind Ucraina cu bani, arme și informații, spune că relațiile cu Washingtonul nu au fost probabil niciodată mai proaste.

Întrebat despre avioanele de luptă F-16 pe care Occidentul a promis că le va trimite în Ucraina, Putin a spus că astfel de aparate nu vor schimba situația din Ucraina.

"Dacă vor furniza avioane F-16, și vorbesc despre asta și se pare că antrenează piloți, acest lucru nu va schimba situația pe câmpul de luptă", a spus Putin.