ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucrainenii nu mai primesc atât de mulți bani ca în anul 2022-2023. Suma încasată în 2024 este mult mai mică față de anii trecuți, dar cu toate acestea rămâne una semnificativă, ținând cont că au trecut mai bine de doi ani de la începutul războiului.

Conform datelor RomâniaTV, din luna mai 2023, o singură persoană primește de la stat 600 de lei pentru mâncare și 750 de lei pentru chirie. În total, primește un ajutor de 1.350 de lei, pe lună.

Înainte de hotărâre, un cetățean ucrainean primea de la statul român 2.100 de lei, acum, însă, diferența se poate vedea clar. Veniturile refugiaților ucraineni care s-au stabilit în România au scăzut cu 750 de lei.

Spre exemplu, o familie formată din 3 persoane primește de la stat 3,800 de lei, bani care să le ajungă pentru cazare și mâncare.

Înainte de decizia amintită anterior, aceeași familie primea, din bani publici, de la fondul de stat, nu mai puțin de 6.300 de lei.
 
Până în prezent, peste 7,3 milioane de cetățeni ucraineni au intrat în România.