ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a confirmat azi pentru ActiveNews că sancțiunea elevului Vlad Țăranu, de la Colegiul „George Barițiu” din Baia Mare, a fost anulată. Personajele care și-au trădat misiunea de dascăl și făuritor de caractere a oricărui profesor și l-au pus la zid pe elev, pentru „vina” de a-și iubi Basarabia străbună, scăldată în sângele a mii și mii de români care au apărat-o, ar trebui să-și dea demisia pe loc.

Sancționarea arbitrară a tânărului patriot (foto dreapta), pe 15 martie a.c., chiar de ziua maghiarilor (foto stânga), pentru „vina” de a fi adus la școală abțibilde cu „Basarabia e România” și țara noastră în granițele ei firești, a stârnit revolta civilizată a societății civile românești și profesorilor normali din țară și chiar și din străinătate.

Tânărul de 16 ani participase pe 9 martie la frumoasa manifestare dedicată mucenicilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste, care s-a ținut la Monumentul Aripi din București, ocazie cu care a primit și câteva abțibilde de la grupările patriotice prezente, cu mesajele „Basarabia e România”, „Mișcarea Unionistă” și „Eroii nu mor niciodată”. Câțiva colegi de-ai lui au lipit patru dintre acestea în școală. Grav!...

Directoarea Popescu Simona-Valeria și directoarea adjunctă Sălăgean Gabriela-Laura au considerat, aberant, că aceste mesaje „aduc atingere integrității teritoriale” a României, dispunând sancționarea lui cu scăderea notei la purtare și „consiliere psihologică” și umilindu-i mama într-o ședință comună de „auto-demascare” a elevului.

Momentul dramatic este descris într-o emisiune realizată de Marian Dumitru cu Vlad Țăranu în studioul ActiveNews - Starea de Libertate, care i-au oferit tânărului patriot ceea ce i-a fost refuzat pe plan local: dreptul la liberă exprimare.

În urma emisiunii și a mediatizării situației absurde, ca un elev de la un liceu ce poartă numele unui mare unionist să fie sancționat pentru unionism, numeroși membri ai societății civile normale și breslei profesorale au reacționat natural, prin scrisori trimise conducerii liceului, Inspectoratului Școlar (ISJ) și ministrului Educației. Urmare a acestora, după cum ne-a informat un cititor ActiveNews dintre cei care au reacționat civic și după cum ne-a fost confirmat astăzi chiar de către inspectorul școlar general Mihai-Cosmin Pop, sancțiunea nedreaptă a fost anulată.

Dl. Pop a recunoscut că prima încadrare a „faptei” elevului la „atingere adusă integrității naționale” a fost nepotrivită și nefericită iar ulterior aceasta a fost schimbată pentru deterioarea unui bun școlar dar, într-un final, după cum ne-a asigurat inspectorul școlar general, sancțiunea a fost anulată definitiv.

Slavă Domnului și felicitări tuturor celor care s-au implicat!

Emisiunea cu Vlad Țăranu, înregistrată în urmă cu 10 zile și cu o audiență de peste 200.000 de telespectatori numai pe canalul ActiveNews, poate fi urmărită în continuare: