ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a criticat în termeni duri "Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare, notează Cotidianul.

"Conform prevederilor acestui document, orice, până și declarația de iubire față de neam poate fi considerată discurs instigator la ură. Articolul 6 a) din Cod interzice <<promovarea simbolurilor identitare, imaginilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob>>. În opinia Ministerului, simbolurile identitare sunt egale cu cele fasciste, legionare, rasiste și xenofobe. Deci, dacă te declari român, ești fascist, legionar, rasist și xenofob!!! Este nebunie în stare pură!”. afirmă Târziu, potrivit unui comunicat al AUR.

"Costumul național, crucea, steagul tricolor, cântecul popular, limba română și tot ce ține de tradiție sunt simbolurile identitare ale neamului românesc. Aceste elemente sacre ale identității noastre ne diferențiază de alte neamuri. Cum să le interzici în școală? Și de ce? Cui fac rău? Cumva planurilor de destructurare  națională, de deznaționalizare pentru implementarea unei alte identități colective, pretins europene? Încurcă simbolurile identitare tentativele de înlocuire a populației de pe teritoriul României?”, întreabă retoric liderul AUR și adaugă:

"Mai mult, Articolul. 6 d) din același Cod interzice  <<activitățile membrilor comunității universitare care presupun radicalizarea și promovarea discursului instigator la ură.>> Termenii vagi, impreciși ai acestei prevederi reprezintă calea directă și sigură către orice abuz de interpretare și, de fapt, are ca obiectiv anihilarea opiniilor, credințelor și atitudinilor care nu se aliniază ideologiei neo-marxiste, fiind una dintre metodele predilecte ale așa-numitei corectitudini politice. Iată cum trădarea de țară nu se mai petrece în ascuns, ci la lumina zilei!”,  conchide președintele CNC al AUR.

La 22 martie 2024, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea Codului de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, document ce "reglementează cu titlu general cu privire la prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România.”