ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După 13 ore de discuții-maraton și negocieri, Coaliția PSD-PNL a decis retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu și depuneri de candidaturi separate la funcția de Primar General al Capitalei. Cîrstoiu a părăsit clădirea Guvernului luni la orele 23.00, ulterior știrile de ultimă oră venind pe surse, după cum a transmis și Agerpres. Cea mai importantă: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL) vor candida la Primăria Capitalei.

De asemenea, s-au hotărât și liste separate de consilieri pentru Consiliul General al Municipiului București.

Candidații la Sectoare vor fi însă la comun și la fel listele pentru Consiliile Locale de sector vor fi comune.

Iată deciziile:

1. Coaliția PSD-PNL a decis sa meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD și  Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide. (Numele candidaților la primării și Listele cu consilierii locali propuși se pot depune la birourile electorale până în 29 Aprilie, ora 24.00)

2. ⁠Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București.

3. ⁠Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău și Brașov.

Cu Nicușor Dan și Cristian Popescu „Piedone” contracandidați, alegerile de la București se prevăd a deveni încinse.