ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă cei mai mulţi jurnalişti s-au oprit la reprezentanţii Rusiei sau la lideri musulmani care au venit la Marşul Solidarităţii de la Paris, puţini ştiu că unul din cei mai controversaţi lideri este premierul Irlandei,Enda Kenny, ţară în care blasfemia este interzisă prin lege.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Premierul irlandez Enda Kenny a luat pate alături de liderii occidentali, duminică,  la marșul de solidaritate de la Paris, după atacul asupra revistei satirice Charlie Hebdo, soldat cu moartea a 12 oameni. Prezența șefului guvernului irlandez este cu atat mai surprinzătoare cu cât țara este una dintre cele care pedepsesc aspru orice blasfemie.

Astfel, reviste precum Charlie Hebdo nu ar avea cum să existe în Irlanda. Musulmanii care locuiesc in Irlanda au anunţat deja că vor acţiona în instanţă toate publicaţiile din Irlanda care vor retipări imagini de-ale revistei Charle Hebdo.

Blasfemia se pedepseşte în Irlanda cu o amendă de până la 25.000 de euro.

Blasfemia este definită de sistemul irlandez ca "publicarea unor materiale abuzive sau insultatoare cu privire la probleme considerate sacre de orice religie".