ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragedie aviatică în Rusia, unde 50 de oameni au murit după ce o aeronavă Boeing 737 s-a prăbuşit la aterizare în oraşul Kazan. Între victime se numără doi copii, unul dintre fiii preşedintelui republicii ruse Tatarstan, unde a avut loc tragedia, dar şi şeful serviciilor secrete ruse din regiune.

Preşedintele Vladimir Putin a trimis un mesaj de condoleanţe familiilor celor decedaţi şi a constituit de urgenţă o comisie care să ancheteze cauzele accidentului.

Din primele date ale investigaţiei reiese că aeronava a avut probleme cu aterizarea cu numai câteva ore înainte de producerea accidentului, dar într-o altă cursă.

Avionul, un Boeing 737 care venea din Moscova, a fost spulberat de explozia rezervorului. Tragedia s-a produs la 17:25, ora României. Martorii spun că aeronava încerca să aterizeze în condiţii atmosferice precare, dar că manevra nu a reuşit.

Pilotul a încercat să se ridice din nou în aer. Avionul s-a lovit atunci de sol, iar rezervorul a luat foc şi a explodat. Pompierii aeroportului din Kazan au sosit imediat la faţa locului şi au reuşit să stingă flăcările la o oră de la izbucnirea exploziei. Autorităţile ruse au constituit imediat o comisie de anchetă.

Foto: Arhivă