ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia specială de anchetă care investighează masacrul de la sala Crocus din Moscova a anunțat că a primit primele dovezi ale implicării Ucrainei în atacul terorist.

Pe contul său de Telegramcitat de agenția RIA Novosti, comisia a declarat următoarele:

„Primele rezultate ale anchetei confirmă pe deplin caracterul planificat al acțiunilor teroriștilor, pregătirea temeinică și sprijinul financiar din partea organizatorilor crimei.

„În urma colaborării cu teroriștii reținuți, a examinării dispozitivelor tehnice confiscate de la aceștia, a analizării informațiilor despre tranzacțiile financiare, au fost obținute dovezi ale legăturii acestora cu naționaliștii ucraineni.”

Comisia a adăugat și că teroriștii de la Crocus au primit din Ucraina importante sume în bani convenționali și criptomonede.

Marți, directorul serviciului de securitate al Rusiei, FSB, Alexander Bortnikov, a declarat că, la originea atacului de la Crocus se află Statele Unite, Marea Britanie și Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, John Kirby, arespins categoric aceste afirmații, declarându-le „propagandă absurdă”.

„Unchiul meu obișnuia să spună... că cei mai buni vânzători de bălegar își poartă adesea mostrele în gură.”

Și Kirby a adăugat:

„Oficialii ruși par a fi vânzători de bălegar destul de buni.”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a replicat pe canalul său de Telegram:

„Nu există astfel de proverbe în limba rusă pentru că ei «poartă bălegar în gură» nu în țara noastră, ci peste ocean. Dar există proverbul nostru: «Cine are ce doare despre asta vorbește». De altfel, acum înțelegem de ce expresia «să te speli la gură cu săpun» este atât de frecventă în Statele Unite.”