ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexul militar-industrial pare să fi infiltrat decisiv tabăra lui Donald Trump, semn că Sistemul este dispus să accepte un nou mandat al fostului președinte.

Camera Reprezentanților nu a sprijinit moțiunea de demitere a președintelui Camerei, republicanul Mike Johnson, depusă de colega sa de partid Marjorie Taylor Greene, scrie Reuters.

Republicani și Democrați au făcut front comun în jurul lui Johnson, propunerea de demitere fiind respinsă cu scorul de 359 la 43.

Greene a depus moțiunea împotriva lui Johnson după ce acesta și-a schimbat brusc și inexplicabil atitudinea față de finanțarea Ucrainei, contribuind decisiv la adoptarea legii administrației Biden de sprijinire a regimului de la Kiev cu 61 de miliarde de dolari.

Interesant este că atât Johnson cât și Greene sunt amândoi apropiați ai lui Donald Trump.

Fostul președinte – el însuși autorul unei schimbări amețitoare de poziție față de Ucraina, militând în favoarea legii de finanțare a administrației Biden – s-a pronunțat în preziua moțiunii împotriva demiterii lui Mike Johnson și a încercat să o determine pe Taylor Greene să renunțe la demersul său.

Schimbările bruște și fără explicații ale lui Trump și Johnson în privința războiului din Ucraina, precum și fisurile apărute în cercul dur de apropiați al fostului președinte, par să confirme indiciile că Donald Trump a devenit acceptabil pentru Sistem.

Cu un Biden atât de senil încât nu mai poate fi manevrat și în lipsa unui înlocuitor viabil în rândul Democraților, un Trump recrutat Complexul Militar-Industrial, dar beneficiind în continuare de un sprijin uriaș în rândul americanilor conservatori, devine alternativa cea mai atrăgătoare pentru Sistemul de la Washington la alegerile din noiembrie.

P.S. De când Trump pare să fi intrat în grațiile Sistemului și hărțuirea sa în justiție s-a mai domolit.