ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaticanul recunoaște oficial Asociația Internațională a Exorciștilor (AIE). Ziarul L'Osservatore Romano, al Sfântului Scaun, a informat că începând de-acum, printr-un decret emis la 13 iunie, Congregația Vaticanului pentru Cler a aprobat statutul juridic al asociației.

Exorciștii vor putea avea de partea lor, în lupta cu demonii, Biserica Catolică. Decizia Vaticanului de a recunoaște AIE, grupare formată din 250 de preoți din 30 de state, îi va ajuta mai mult pe cei care spun că au darul de a scoate din oameni răul suprem.”Exorcismul este o formă de caritate de care benficiază cei ce sunt în suferință”, a declarat pentru L'Osservatore șeful asociației, Francesco Bamonte.

Ideea de a reuni într-o asociație exorciști a apărut în Italia, în anii 80, și a aparținut lui Gabriele Amorth, reprezentant religios al Societății San Paolo. În acea perioadă erau foarte răspândite practicile oculte, iar foarte mulți credincioși, crezând că sunt în pericol, apelau la ajutorul exorciștilor, scrie site-ul lastmapa.it.

În 2013, Vaticanul a negat faptul că Papa Francisc ar practica exorcismul, după ce imagini filmate în Piața San Pietro l-au surprins pe Suveranul Pontif punându-și mâinile pe capul unui bărbat care părea demonizat și spunând o rugăciune.

Ritualul de exorcizare implică o serie de gesturi şi de rugăciuni prin care se invocă puterea lui Dumnezeu cu stopul de a opri influenţa demonilor asupra victimelor pe care le posedă. Teoretic, în cadrul Bisericii Catolice toţi preoţii puteau să practice exorcismul, însă în realitate, doar câţiva au apelat la această practică. Ei trebuiau să primească mai întâi permisiunea din partea episcopului local pentru a putea să practice tehnicile acestui ritual. După obţinerea autorizaţiei, preoţii puteau să practice exorcizarea în diocezele lor, nu în interiorul Vaticanului.