ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul unei întâlniri cu doi activiști anti fracking din Argentina, Papa Francisc a pozat cu un tricou pe care scria "No al Fracking", informează freerepublic.com.

Capul Bisericii Catolice, care în același timp și șeful statului Vatican, a fost vizitat de regizorul argentinian Fernando “Pino” Solanas și de activistul Juan Pablo Olsson.

În timpul întâlnirii, aceștia i-au înmânat suveranului pontif două tricouri, cu care Papa Francisc s-a fotografiat. Pe unul scria "Nu Fracking-ului", în timp ce pe al doilea era inscripționat textul "Apa este valoroasă decât aurul".

Vizita și gestul Patriarhului Romei sunt cu atât mai semnificative cu cât în Argentina au loc proteste masive împotriva explorării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice sau "fracking".

În România, protestele împotriva gazelor de șist sunt conduse, în Județul Vaslui, de protopopul de Vaslui, Părintele Vasile Laiu. Preoții implicați în aceste proteste au fost acuzați de compania Chevron că ar fi stimulați de interesele economice rusești.

papa-no-fracking