ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Stoica, pe numele complet Adriana-Laurenția Stoica s-a născut la data de 10 octombrie 1967 și a decedat pe 9 martie 2006. Astăzi, ar fi împlinit 47 de ani.

Audiobook 2CD. De unul singur - Grigore Lese

Cu o voce iconfundabilă, a fost cântăreață,compozitoare de muzică pop rock și actriță. Mulți o consideră a fi cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.

S-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” și trofeul acelei prime ediții de după Revoluție. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost desemnată piesa acelui an.

[video ]https://www.youtube.com/watch?v=kqM5S-jaEn0[/video]

În perioada anilor 1987-1991, solista a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente și a devenit, rapid, favorita publicului

[video ]https://www.youtube.com/watch?v=be7roLrfmRk[/video]

În 1992 și 1997 ia parte în concursul festivalului Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, unde câștigă premiul I pentru debut discografic și premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul” în 1992 și premiul al II-lea la secțiunea discografie cu albumul „Nici o stea” în 1997.

Ca actriță, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

La data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susținut la Urziceni, s-a săvârșit, în urma unui accident de circulație, odată cu bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock), ce urma să îi fie, în curând, soț.

646x404 (2)

Primarul orașului Urziceni a fost una dintre ultimele persoane care au văzut-o pe artistă, înainte ca aceasta să plece din această viață: „A fost o seară foarte frumosă. Înainte să intre pe scenă, eram cu ea şi cu Nico în culise şi în acel moment Laura ne-a spus că a rămas însărcinată. I-am urat felicitări şi ne-am îmbrăţişat. După recital, la o oră, am primit un telefon de la un şofer de pe Salvare, care îmi spunea că a găsit numărul meu în telefonul unei fete blonde care a murit într-un accident de circulaţie şi dacă cunosc pe cineva cu aceste semnalmente. Iniţial, nu mi-am dat seama, dar apoi am realizat“, relatează, conform Ziarul Adevărul, Constantin Sava, primarul oraşului Urziceni.

646x404

Deasemenea, la scurt timp după eveniment, mama artistei, Elena a făcut o mărturisire despre ziua decesului Laurei, „ca niciodată, am început să citesc Biblia. Nu știu de ce… Am vorbit cu Laura la telefon și m-a întrebat ce fac. I-am răspuns că citesc Biblia. Mi-a spus că e foarte interesant. Acum, îmi dau seama că a fost un semn. Că Dumnezeu m-a îndemnat să citesc din Biblie ca să pot trece peste cel mai greu moment din viața mea”, mărturisește Elena Stoica.

În 2007 a avut loc prima ediție a Festivalului „Laura Stoica”, organizat de fratele acesteia, Alexandru, din dorința de a promova tinerele talente din România. Acest festival reprezintă un tribut adus artistei Laura Stoica.