ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședinte guvernului de la Moscova, Dimitri Rogozin, a postat pe pagina sa de Facebook și pe canalul oficial de YouTube un mesaj însoțit de un spot video la numai câteva ore după ce Boris Nemțov a fost asasinat în plin centrul Moscovei.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

În clipul postat de oficialul de la Moscova sunt amintite câteva dintre țările ocupate de ruși de-a lungul istoriei. Prin această postare, Rogozin își asumă mesajul spotului care se vrea un răspuns subtil la acuzațiile aduse regimului Putin și prezintă politica de expansiune și ocupație a Moscovei ca pe una care ar fi adus prosperitate, stabilitate și bunăstare în teritoriile ocupate de ruși de-a lungul istoriei.

Pe fundalul „Nu avem nevoie de valorile voastre” sunt prezentate imagini cu protestelele LGBT, Pussy Riot și chiar Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision din 2014.

Doar AZI, 70% REDUCERE la genti

Iată textul integral din coloana sonoră a filmului tradus din limba rusă de către www.deschide.md:

"Bună ziua! Eu sunt ocupant rus. Aceasta este profesia mea. Așa a fost de-a lungul istoriei.

Cândva am ocupat Siberia. Acum acolo se extrage petrol, gaz, aluminiu și multe alte resurse necesare. Acum acolo sunt orașe cu grădinițe de copii și spitale. Acum, femeile de acolo nu se mai vând pentru câteva de piei de samur, cum era până la venirea rușilor.

Eu am ocupaț țările baltice. În cătunele de acolo eu am construit uzine și centrale electrice. Republicile baltice produceau electrocasnice și automobile de înaltă calitate. Erau vestite pentru parfumurile și balsamurile sale. Dar m-au rugat să plec de acolo. Acum cei de acolo prind șprote, iar o parte a populației spală wc-urile din Europa.

Eu am ocupat Asia Mijlocie. În stepele pustii eu am construit canale, uzine și cosmodromuri, spitale și stadioane, acolo se construiau nave cosmice și avioane. Se dezvolta industria, se cultiva grâu și in bumbac pentru toată țara. Dar m-au rugat să plec de acolo. Acum, acolo se dezvoltă creditele americane și se cultivă cânepă. Iar o parte din populație a plecat să muncească pe șantierele de construcție ale foștilor ocupanți.

Eu am ocupat Ucraina. Împreună cu ucrainenii, eu am construit motoare pentru avioane, corăbii, tancuri și automobile. Dar m-au rugat să plec de acolo. Acum, acolo se distruge tot ce a mai rămas în urma ocupantului. În același timp, acolo nu se construiește nimic nimic nou în afară de maidanuri nesfârșite și dictatură.

Da, eu sunt ocupant! Și eu am obosit să-mi cer scuze pentru asta. Eu sunt ocupant de la naștere. Eu sunt agresor și un mostru însetat de sânge. Fie-vă frică! Eu am fost cel care a oprit sălbăticiile intervenților polonezi din timpurile de restriște. Dar cu ce s-a sfârșit intervenția lor? Eu am fost cel care a ars Moscova ca să nu o las pe mâna lui Napoleon. Dar cum a sfârșit Napoleon? Eu am fost cel care a stat în tranșeele de la Volokolamsk, înțelegând că nu-i voi putea opri pe naziști. Unde sunt acum naziștii ceia? Unde este blestematul lor Hitler?

La mine acasă au tot venit toți cui nu-i era lene. Turcii, englezii, polonezii, nemții, francezii... La toți le-au ajuns pământuri. Câte doi metri și jumătate pătrați pentru fiecare.

Înțelegeți! Eu nu am nevoie de libertatea voastră fățarnică. Eu nu am nevoie de democrația voastră bâhlită. Mi-i străin tot ce numiți voi „valori occidentale”. Eu am alte interese.

Vă avertizez politicos pentru ultima oară: N-o căutați! Eu construiesc pacea! Eu iubesc pacea! Dar cel mai bine știu să duc războaie.

Cu respect,

Ocupantul rus".

Clipul a fost postat pe contul lui Rogozin, fiind distribuit și de Alexandr Dughin.