ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


LIVE VIDEO



Live streaming video by Ustream

ACTUALIZARE 01:14 "Apărăm pământul, că e al țării, nu al satului", spune o femeie din Pungești(VIDEO, jos, de la minutul 04:00)

http://youtu.be/BtxajlVWFHw

ACTUALIZARE 01:00 Conform presei vasluiene, jandarmii s-au retras și au deblocat drumul de acces spre Pungești, lăsând cale liberă pentru protestatari. Protopopul Vasile Lăiu coordonează mulțimea

http://youtu.be/DT6R3Efq8Bc

ACTUALIZARE 00:00 Încă mai sunt câteva mii de oameni care mărșăluiesc prin București(VIDEO sus).

ACTUALIZARE 11:30 VIDEO Piaţa Universităţii se solidarizează cu protestele de la Pungeşti [video ]http://youtu.be/2LiwlaO6nRo[/video]

ACTUALIZARE 11:20 Protestatarii de la Pungeşti câmtă imnul României, "Deşteaptă-te, române"

ACTUALIZARE 11:15 5.000 de oameni scandeză în Piaţa Universităţii "Roşia şi Pungeşţi, două inimi româneşti" şi "Jandarmeria, apară hoţia "

ACTUALIZARE 22:44 Protestatarii vorbesc încă o dată despre o intervenţie brutală a Jandarmeriei, în jurul orei 1. Sătenii au aprins focuri şi au improvizat corturi la locul protestului. Protestatarii dorm sub cerul liber şi în căruţe.

ACTUALIZARE 22:20 Jandarmii se retrag din obiectiv. Localnicii comentează că un alt contingent le va lua locul. "Stăm până când Chevronul va pleca de aici!"

ACTUALIZARE 22:15 Localnic: Cei de la Izvoarele (Galaţi) dorm îmbrăcaţi în pat. NU vrem să ajungem aşa!

ACTUALIZARE 21:30
Manifestanţii care susţin protestul de la Pungeşti s-au deplasat din Piaţa Universităţii, înspre Guvern. Au fost îmbrânceli între forţele de menţinere a ordinii şi manifestanţi.

ACTUALIZARE 20:45
Protestatarii de la Pungeşti îşi raţionalizează rezervele de apă. Cu drumurile spre Bacău şi Vaslui închise, se bazează doar pe resursele pe care le au, împărţind între ei ce au la dispoziţie.

ACTUALIZARE 20:10 Manifestanţii din Piaţa Universităţii, solidari cu cei care protestează la Pungeşti împotriva exploatării gazelor de şist, au făcut un apel la strângerea de pături, haine groase, apă potabilă şi hrană.

ACTUALIZARE 20:00 Cei care transmit LIVE de la Pungeşti nu mai au resurse pentru a susţine stream-ul. Laptopul pe care îl folosesc este legat la un generator electric, care rămâne fără combustibil. Aceştia încearcă cu disperare să găsească soluţii pentru a continua transmisia LIVE de la Pungeşti. Protestatarii de la Pungeşti se tem că jandarmii pregătesc o acţiune în forţă în jurul orelor 1-2 noaptea, când presa nu este de faţă. La locul protestului nu există iluminat public.

pungesti

ACTUALIZARE 19:15
Peste 500 de persoane s-au solidarizat cu manifestanţii de la Pungeşti, protestând în Piaţa Universităţii, din Bucureşti. Organizatorii, care au apelat la reţelele de socializare, se aşteaptă ca numărul lor să se dubleze în următoarele ore.

ACTUALIZARE 18:44
Două maşini cu jandarmi s-au retras de la Pungeşti. Jandarmii retraşi ar putea fi înlocuiţi cu colegi de-ai lor, care să asigure activităţile pe parcursul noapţii.

ACTUALIZARE 18:30
Un camion, care transporta utilaje ale companiei Chevron, a încercat să forţeze trecerea printre protestatari, dar aceştia au rămas fermi pe poziţie şi au început să scandeze "Armata e cu noi!", "România e cu noi!" şi "Solidaritate!".  Jandarmii si camioanele s-au retras, probabil pentru a căuta o rută alternativă.

ACTUALIZARE 18:00 Există ipoteze conform cărora jandarmii ar putea acţiona în forţă în jurul orelor 1-2 noaptea, în condiţiile în care oamenii care protestează la Pungheşti împotriva exploatării gazelor de şist şi-au adus cu ei mâcare şi haine groase, pentru a continua protestul pe parcursul nopţii. Prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a ajuns la faţa locului, dar nu a discutat nici cu protestatarii, nici cu reprezentanţii presei, preferând să vorbească cu pompierii şi cu medicii de pe ambulanţele prezente la Pungeşti. Numărul jandarmilor de la Pungheşti s-a mărit, ajungând acum la peste 300.

ACTUALIZARE 17:30
Un grup persoane din Bârlad s-a alăturat protestului

ACTUALIZARE 17:20 O ambulanţă plină de jandarmi a încercat să se strecoare printre protestatari, dar a fost blocată de manifestanţi. Jandarmii au coborât din ambulanţă şi au bruscat oamenii care protestează impotriva exploatării gazelor de şist.

[video ]http://youtu.be/u1vZwH2huNA[/video]
ACTUALIZARE 16:30
Protestatarii cer venirea primarului din Pungeşti, Mircia Vlasă, şi a prefectului de Vaslui, Radu Renga, la faţa locului, pentru discuţii. Unul dintre protestatari, în vârstă de 80 de ani, a suferit un infarct şi a fost preluat de o ambulanţă pentru spitalizare. Conform martorilor oculari, acesta a fost agresat de jandarmi.

ACTUALIZARE 16:00
Protestatarii au ingenuncheat în faţa jandarmilor şi îi roagă să treacă de partea lor, asa cum s-a întâmplat in decembrie 1989, când forţele armate au fraternizat cu populaţia civilă.

ACTUALIZARE 15:15 La faţa locului sunt acum aproximativ 500 de protestatari şi 200 de jandarmi. Patru protestatari au suferit atacuri de panică, dintre care trei au avut nevoie de îngrijire spitalicească.

ACTUALIZARE 15:00 Autorităţile au închis drumurile care leagă Pungeştiul de Bacău şi de Vaslui.

ACTUALIZARE 14:30 Trei persoane, două în vârstă şi un tânar, au avut nevoie de intervenţia medicilor, după ce li s-a făcut rău, pe fondul emoţional de la faţa locului.100 de jandarmi si 20 de poliţişti sunt prezenţi la faţa locului, pentru a-i dispersa pe protestatari.

Sătenii din Pungești, județul Vaslui, țin piept utilajelor de la Chevron, pentru a treia zi consecutiv. În această dimineață, unora dintre protestatari li s-a făcut rău, dar forțele de ordine nu au permis accesul ambulanței.

Aceștia spun că nu vor ceda până când utilajele Chevron nu vor pleca de la ei din comună.
De dimineata de la 7:00 tinem piept celor care vor sa distruga aceasta zona. Sunt oameni din cinci sate adunati aici. Jandarmii au trecut cumva de partea noastra si speram ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna” - Constantin Pâslaru, Iași

 

http://youtu.be/owHz7Mm8O48

 

http://youtu.be/Ql7vMQz8FIE