ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Manif pour Tous, care militează împotriva căsătoriilor între homosexuali și a adopțiilor de către cuplurile de același sex, a scos în stradă, duminică, peste 500.000 de oameni, numai la Paris. Alți 80.000 de protestatari au manifestat la Bordeaux, dar și în mai multe orașe din Franța.

Ascetica Si Mistica Bisericii Ortodoxe - Dumitru Staniloaie

După cum scrie Les Echos, protestele de duminică au fost organizate față de intenția regimului Hollande de a legaliza sarcinile pentru terți. Mamele purtătoare sunt mijlocul prin care cuplurile homosexuale reușesc să „producă” un copil „al lor”, fără a recurge la înfieri. „Copiii nu sunt marfă” și ”Femeile nu sunt mașini de făcut copii” au fost principalele lozinci afișate la Paris, iar manitestanții au venit cu cărucioare de hipermarket cu păpuși în ele.

La Paris, unul dintre manifestanți a denunțat ”transformarea familiei în marfă”. ”Următoarea etapă va fi aceea în care copiii vor fi expuși în galantarele magazinelor iar noi îi vom alege pe cei care ne plac. A recurge la o mamă purtătoare este industrializare, este un sclavagism modern”, a spus un tânăr de 30 de ani, prezent la proteste.

Premierul francez Manuel Valls a dat asigurări, de curând, pentru cei care nu susțin drepturile homosexualilor, că ”în, continuare, în Franța, sarcinile pentru terți sunt interzise”.

În Franța, cuplurile de homosexuali au dreptul de a adopta copii, dar nu au dreptul de a recurge la fertilizare in vitro.

Jandarmeria a anunțat, însă, că la Paris s-au adunat numai 70.000 de oameni. La alte manifestații asemănătoare, în trecut, s-a dovedit că Ministerul de Interne francez a difuzat cu bună intenție cifre falsificate, pentru a decredibiliza protestele.



i