ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O înregistrare a unei conversaţii dintre asistentul secretarului de stat american, Victoria Nuland şi ambasadorul SUA la Kiev, Geoff Pyatt, face furori pe internet. În timpul conversaţiei dintre cei doi, Victoria Nuland rosteşte o înjurătură la adresa Uniunii Europene, care nu mai necesită traduceri: "Fuck EU".

În înregistrare, vocile aparţinând lui Nuland şi Pyatt vorbesc despre situaţia din Ucraina şi despre propunerea preşedintelui Viktor Ianukovici de a-l numi pe Arseni Iaţeniuk premier şi pe Vitali Kliciko vicepremier. Cei doi lideri ai opoziţiei ucrainene au respins propunerea. Nuland, care a mers în decembrie în Piaţa Independenţei din Kiev, precizează că secretarul general ONU, Ban Ki-moon, urmează să îl numească pe un fost ambasador olandez la Kiev, Robert Serry, emisar în Ucraina.

"Cred că acest lucru ar fi minunat pentru remedierea acestei situaţii, pentru ca ONU să o remedieze; FUCK EU", adaugă vocea atribuită lui Nuland, referindu-se la disensiunile dintre Washington şi Bruxelles.

Departamentul de Stat nu a negat informaţia, dar nici nu a confirmat-o, purtătorul de cuvânt aruncând vina pe ruşi.

Declaraţia cu privire la Uniunea Europeană poate fi ascultată de la minutul 3:01

http://youtu.be/MSxaa-67yGM