ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de oameni sunt așteptați să ajungă, încă din această seară, la mănăstirea ce poartă hramul Sfântului Apostol Andrei din comuna constănţeană Ion Corvin, pentru a-l prăznui, sâmbătă, pe creştinătorul şi protectorul românilor.

Sâmbătă, de la ora 09:00, Arhiepiscopul Tomisului împrună cu alți ierarhi vor săvârși Sfânta Liturghie.

În cinstea sărbătorii, au fost aduse din Grecia moaştele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Racla cu sfintele moaște a ajuns încă de joi în țară și a fost dusă, într-o procesiune publică, însoțită de fanfara marinei militare, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

Sărbătoarea va continua şi duminică, 1 Decembrie, când, începând cu ora 17.00, pe scena Casei de Cultură din Constanţa va avea loc concertul tradiţional de colinde. Vor participa coralele Arhiepiscopiei Tomisului, grupul bizantin "Sfântul Vasile cel Mare", corul parohiei "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Constanţa, Grupul coral al şcolii 39 din Constanţa, Grupul coral "Giocoso" al Centrului Cultural Judeţean Theodor Burada din Constanţa, iar invitată este Corala mixtă dirijată de PS Ciprian, din Bulgaria.

În anii 1930 cunoscutul teolog Ioan Dinu a amenajat Peştera unde a trăit Sf. Andrei. PS Chesarie Păunescu, episcopul Constanţei, a sfinţit acest aşezământ în 23 iulie 1944. În perioada comunistă, acesta a fost desfiinţat, dar reactivat în anul 1990. Tot atunci a devenit schit, iar trei ani mai târziu a devenit mănăstire de călugări.

Anual, pelerini din întreaga ţară vin la această mănăstire pentru a se închina în faţa relicvariului ce conţine o parte din moaştele Sfântului Apostol Andrei, dăruite în anul 2003 de către Mitropolia Kefaloniei din Grecia