ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Comisiei Roşia Montană, senatorul PSD Darius Vâlcov, a declarat, marţi, că prima parte a raportului a fost finalizată şi că se doreşte ca miercuri să se dea un vot final, informează Mediafax.

El a arătat că există "foarte mari diferenţe de opinie" între membrii comisiei, astfel că se încearcă punerea la un loc a acestor puncte de vedere, iar concluzia finală a comisiei, care trebuie să fie unitară, se va stabili prin vot.
"Nu putem să păstrăm aceste divergenţe şi în corpul raportului. Aceasta este problema. Parte din membrii grupurilor de lucru au adus puncte de vedere total opuse şi trebuie să le armonizăm", a spus Vâlcov.

Comisia va da un vot pe baza concluziilor legate de impactul proiectului minier, din perspectiva economică, de mediu, de patrimoniu şi juridic.

Potrivit lui Darius Vâlcov, miercuri, începând cu ora 13:00, membrii comisiei se vor reuni pentru a da un vot pe prima parte a raportului la proiectul de lege privind Roşia Montană, care cuprinde sinteza audierilor.