Biserica

SFINȚII ÎNCHISORILOR 33 de ani de când Părintele Justin Pârvu a pus temeliile Mănăstirii Petru Vodă. La Mulți Ani! Cum a fost arestat Marele Duhovnic pe 14 Mai 1948, „Noaptea Sfântului Bartolomeu pentru România, cea mai odioasă și cea mai criminală noapte”

Prezentăm aici Cuvântul de ctitor al Părintele Justin la sfințirea bisericii Mănăstirii Petru Vodă cât și un material despre Ziua de 14 Mai - azi Ziua Națională a Martirilor Anticomuniști - și închisorile Părintelui Justin Pârvu, Duhovnicul Neamului

Comentarii Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

Dacă tot se vrea o radiografie a corupției și a jocurilor de putere, mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv purtătorul de cuvânt, Vasile Băsescu.

SFINȚII ÎNCHISORILOR Când Mântuitorul a coborât de ÎNVIERE în minele și iadul TEMNIȚELOR BOLȘEVICE, alături de Părintele Justin și alți martiri ai neamului românesc: O lumină a trecut peste inima mea și am strigat tare: HRISTOS A ÎNVIAT, FRAȚILOR!

Azi noapte Iisus mi-a intrat în celulă. O, ce trist și ce-nalt părea Crist! Luna venea după El, în celulă Și-L făcea mai înalt și mai trist.– Unde ești, Doamne ? Am urlat la zăbrele. Din lună venea fum de cățui… M-am pipăit… și pe mâinile mele, Am găsit urmele cuielor Lui.

Pastorale IPS Teofan: ”Pentru a conduce destinul Țării să alegem oameni cu frică de Dumnezeu și cu atașament față de valorile familiei”. IPS Laurențiu: ”Bucuria noastră să nu o lăsăm să fie umbrită de nimic”. PASTORALE

Foto: Florentina Mardari / Mănăstirea Horaița / Doxologia
Rugăm, de asemenea, pe Dumnezeu să ne lumineze mintea și inima pentru a alege oamenii cei mai potriviți pentru a conduce destinul Țării: oameni cu frică de Dumnezeu, cu atașament față de valorile familiei, cu dragoste de semeni – prieteni sau dușmani.