ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Schimbare pe listele PSD la alegerile europarlamentare. Chiar dacă a fost votată de către electorat, Ecaterina Andronescu nu va merge în Parlamentul European.

Victor Ponta a declarat că Ecaterina Andronescu nu îşi va lua mandatul de europarlamentar, pe care l-a câștigat de pe poziția a doua pe lista alianței PSD-UNPR-PC. Liderul social-democraților a spus că ar avea nevoie de Ecaterina Andronescu în campania electorală pentru prezidențiale.

"Mai degrabă o să rămână în Senatul României. Am avut o discuție și încă nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, mai ales în ceea ce avem de făcut până în toamnă, așa încât azi am căzut amândoi de acord că va rămâne în Senatul României“, a declarat Victor Ponta.

Mandatul Ecaterinei Andronescu, vicepreședinte PSD și lider al organizației social-democraților din București, va ceda mandatul de europarlamentar lui Victor Negrescu, primul clasat după cei 16 europarlamentari ai alianței PSD-UNPR-PC.

„Eu cred că trebuie să fac ceea ce pot mai bine și acolo unde sunt mai utilă, să optez. Nu este vorba de interesul personal, că, dacă aș pune pe primul plan interesul personal, probabil că ar fi potrivit să merg în PE, dar cred că aici avem de făcut o lege a învățământului, este un lucru foarte important și cred că avem expertiza necesară să facem acest lucru. Pe de altă parte, intră în locul meu un tânăr și asta mă încântă, și, ca urmare, am luat o decizie care nu este nepotrivită. Pun în balanță ce pot să fac mai bine și unde sunt mai utilă”, a declarat Ecaterina Andronescu.