ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ploile s-au întors în vestul şi sud-vestul ţării, producând mai pagube:  Meteorologii şi hidrologii au emis cod portocaliu pentru trei judeţe. O persoană a murit, două sunt dispărute, mai multe trenuri anulate.

Mai multe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt sub cod portocaliu de inundaţii, în timp ce altele din Arad, Timiş, Mehedinţi şi Dolj sunt sub cod galben, până marţi, la ora 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Patru trenuri Regio cu rute în sud-vestul ţării nu circulă luni pe anumite segment din traseu, iar două InterRegio au trasee deviate şi vor ajunge la destinaţie cu întârziere, din cauza inundaţiilor, informează CFR Călători.

Potrivit sursei citate, trenurile Regio care nu circulă luni sunt R 9553 Orşova - Iablaniţia - Timişoara Nord (nu va circula pe distanţa Orşova - Iablaniţia), R 9554 Caransebeş - Iablaniţa - Orşova (nu va circula pe distanţa Iablaniţa - Orşova), R 11006 Timişoara Nord - Băile Herculane - Drobeta Turnu Severin (nu va circula pe distanţa Băile Herculane - Drobeta Turnu Severin) şi R 11007 Drobeta Turnu Severin - Timişoara Nord (nu va circula pe întreaga distanţă).

De asemenea, IR 1691 Bucureşti Nord - Filiaşi - Lugoj - Timişoara Nord va circula pe ruta deviată (Filiaşi - Târgu Jiu - Ilia - Lugoj), iar IR 73-2 Budapesta - Timişoara Nord - Lugoj - Filiaşi - Bucureşti Nord, pe ruta deviată Lugoj - Ilia - Târgu Jiu - Filiaşi. Aceste două trenuri vor ajunge la destinaţie cu întârziere, potrivit sursei citate.

CFR Călători mai informează că, urmare spălării terasamentului liniei de cale ferată dintre localităţile Topleţ şi Valea Cernei (secţia Băile Herculane - Orşova) din cauza inundaţiilor din zonă, circulaţia feroviară pe această rută este întreruptă temporar din jurul orei 13.35.

Pasagerii care aveau bilete la trenurile anulate sau cu rute deviate, precum şi posesorii de abonamente vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul/călătoriile neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată şi reglementărilor în vigoare.
 Două sute de angajaţi MAI salvează persoane afectate de inundaţiiDouă sute de pompieri, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră au fost mobilizaţi pentru salvarea persoanelor afectate de inundaţiile din sud-vestul ţării, a anunţat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, într-o videoconferinţă cu prefecţii.Potrivit ministrului Afacerilor Interne, în prezent se acţionează cu 200 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, fiind totodată constituită o rezervă de peste 250 de oameni gata să intervină cu 71 de autospeciale.

Oprea a mai anunţat că la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad şi Timiş au fost activate grupele operative, iar în Orşova, la nivelul detaşamentului de pompieri, nivelul de alertă a fost ridicat la maximum, ceea ce presupune că întreg personalul a fost alarmat şi scos în teren, pentru misiunile de salvare.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că poliţiştii de frontieră au evacuat 67 de elevi şi 18 profesori di mai multe şcoli din Orşova şi alte 10 persoane, între care trei copii, care se aflau la două pensiuni din acelaşi oraş.

Oprea a mai spus că, până în acest moment, în urma inundaţiilor din Mehedinţi a murit o persoană, iar alte două, despre care se presupune că au fost luate de viitură, sunt căutate.