Publicistică

EXCLUSIV Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

Loreta Popa. Foto: Emilia Nicolae
A pornit în acestă aventură a vieții ei de la iubirea pentru cuvânt și a ajuns astăzi să fie un om foarte cunoscut în lumea culturală a Bucureștiului datorită corectitudinii, a dragului de cuvânt, a iubirii față de frumos și de oameni.

Doamne ajută tuturor! La Mulți Ani, Dragi Cititori! Mesajul nostru de An Nou: Urmează un an care ar putea prefigura reîntregirea României în granițele firești ale neamului românesc. Să fim împreună! Rezultatul Concursului ActiveNews - Calendarul Mărturisitorilor

Nu putem să intrăm în Noul An fără a vă mulțumi din toată inima Dvs, cititorilor noștri, care ne-ați fost și ne sunteți alături și la bine, atât cât este, dar și, mai ales, la greu, cum a fost cazul în câteva rânduri pe parcursul anului trecut.

INTERVIU Elegiile și cărțile lui Constantin Barbu: ”Vreau să-i scriu Angelei, soția mea, câte un poem pentru fiecare zi din viața ei”. Urmează: disecarea filmelor anti-Eminescu - INTERVIU (II)

Venind vorba despre dosarele de interdicție din 1883 și 1889 ale lui Eminescu, aș vrea să tratăm măcar în câteva cuvinte „două filme analfabete", cum le-ați numit dumneavoastră, apărute recent și direcționate împotriva lui Eminescu în stilul publicației Dilema. Dar mai întâi haideți să publicăm elegiile.