ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a suferit în urmă cu două săptămâni un atac cibernetic în două etape, în cursul a trei zile, care s-au „nimerit” chiar la final de săptămână, sâmbătă, duminică și apoi și luni, parcă pentru a ne îngreuna operațiunile, pentru că IT-iștii, toată lumea știe, sunt niște tipi foarte ocupați, mai ales în week-end. Noroc cu Inteligența Artificială, propria lor creație, că îi va termina pe toți, în cel mai scurt timp, și atunci vom apela doar la sinistra Medusa.

În ce privește problema noastră, ne-a fost afectată complet prima pagină și a dispărut integral secțiunea dedicată Covid, cu mii de articole și studii care, sperăm noi, un singur om dacă au salvat de la vaccinare ne-am îndeplinit misiunea și dăm slavă Domnului și Mântuitorului nostru și Maicii Sale!

Din fericire s-a reușit, cu greu, dar până la urmă s-a reușit recuperarea lor și apoi rearanjarea lor. Momentul a fost însă interferat de un al doilea atac „inexplicabil”. Începem să ne obișnuim.

Toată povestea ne-a costat la final 2500 de euro. Știm, nu e o sumă mare: doar o jumătate din costul unei șampanii băute de politicienii de Dâmbovița și Senne la Monte Carlo.

Cititorii noștri știu din alte comunicări pe aceeași temă deranjantă că ActiveNews trăiește efectiv din publicitatea de tip google și contribuțiile benevole ale cititorilor.

În momentul când ni se dă o astfel de gaură în buget, rezultatul este lipsa salariilor noastre, care, în treacăt fie spus, după peste 30 de ani de presă, sunt mai mici decât acum 15 ani când lucram la ziarul ZIUA și aveam mașină, benzină, telefoane și deplasări decontate integral.

Acum nu mai avem nimic din toate acestea. Scriem doar luminați de Duh (dacă nu cădem în prea multe păcate), din dragoste de Cuvânt și Adevăr, care sunt Unul. Cum ne pricepem și noi; nu suntem genii.

Redacția nu are nici măcar un automobil de mâna a doua. Facem presă pe jos, așa cum o să ajungem să facem presă pe garduri, în ritmul ăsta.

Știu că mulți, mai ales dușmanii noștri, care nu sunt puțini, au o viziune exagerată asupra noastră: de uzină a naționalismului, la care AUR și Gigi Becali aruncă vagoane de euro ca să duduie furnalele. Cu riscul de a ne vulnerabiliza, trebuie să admitem că nimic nu este mai neadevărat.

Este adevărat doar că avem prieteni milionari, pe care îi respectăm, dar aceștia sunt interesați la ora actuală numai în a ctitori biserici și mănăstiri. Nimic mai frumos! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

În ce privește partidele, nu am primit niciodată nici un leu de la vreun partid politic. În schimb, dacă veți citit presa sistemului, acolo unde vedeți cel puțin 10 articole pe zi despre Ciolacu și alte zece despre Ciucă, să știți ca acolo sunt banii Dvs. Milioane de euro din taxele Dvs se scurg, lunar, ca șpagă legală, în publicitate mincinoasă, fără „P”, venită de la partide spre aceeași presă care a încasat peste 40 de milioane de euro în timpul Plandemiei Covid pentru a face propagandă crimei vaccinării.

Nici rahat n-au mâncat nici gura nu le miroase. Dar faptul că au murit oameni din cauza lor, și a criminalilor ca Arafat, Gheorghiță, Mahler, Imbri și alți rahați, o să le hăituiască pe vecie posteritatea. Vor fi blestemați din neam în neam. Dar nu e treaba noastră asta. Are Cine să se ocupe.

Noi revenim la cererea noastră, care poate părea deja penibilă: pe 1 echipa ActiveNews își va primi salariile tăiate. E bine, că oricum suntem în post. Păcat că Engie sau Distrigaz nu țin post.

Pe scurt, dacă doriți să ne ajutați, intrați aici: Luptăm împreună pentru Adevăr, pentru România | ActiveNews

Dacă nu, nu. Noi oricum mergem înainte.

Domnul să vă răsplătească!

Post binecuvântat!

Victor Roncea

Redactor șef ActiveNews