ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol halucinant de propagandă bolșevică a fost publicat în secolul XXI de la nașterea Domnului pe site-ul de tip comunist G4 Media, condus de securicii Dan Tapalagă și Cristian Pantazi, unde evoluează adeseori pe post de primadonă vocală Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei. Idioțenia conținutului așa zisului articol reflectă perfect găunoșenia celor două-trei personaje, așa că titlul corect al lui este cel dat de noi mai sus.

Redăm doar câteva fragmente:

„Cercetătorii au descoperit un posibil răspuns la întrebarea: „De ce nu au oamenii coadă?”

 

Oamenii au multe calități minunate, dar ne lipsește ceva care este o caracteristică comună la majoritatea animalelor cu coloană vertebrală: coada. Motivul exact pentru care se întâmplă acest lucru a fost un fel de mister.

Cozile sunt utile pentru echilibru, propulsie, comunicare și apărare împotriva insectelor care mușcă. Cu toate acestea, oamenii și cele mai apropiate rude ale noastre, primatele – maimuțele mari – și-au luat adio de la coadă în urmă cu aproximativ 25 de milioane de ani, când grupul s-a despărțit de maimuțele din Lumea Veche.

Pierderea a fost asociată de mult timp cu tranziția noastră către bipedalism, dar se știau puține lucruri despre factorii genetici care au declanșat lipsa cozii la primate.

Acum, oamenii de știință au descoperit că pierderea cozii noastre se datorează unei secvențe scurte de cod genetic care este abundentă în genomul nostru, dar care a fost respinsă timp de decenii ca fiind ADN nedorit, o secvență care aparent nu are niciun scop biologic.

(...)

La un moment dat, în trecutul nostru îndepărtat, elementul Alu AluY a sărit în gena TBXT a strămoșului hominoizilor (maimuțele mari și oamenii). Atunci când oamenii de știință au comparat ADN-ul a șase specii de hominoide și a 15 primate non-hominoide, au găsit AluY doar în genomurile hominoide, au raportat oamenii de știință la 28 februarie în revista Nature.

(...)

Pentru oamenii moderni, cozile sunt o amintire genetică îndepărtată. Dar povestea cozilor noastre este departe de a se fi încheiat, iar oamenii de știință mai au multe de explorat în legătură cu pierderea cozii, a declarat Xia.

 (...)

„Poate că motivul pentru care avem această afecțiune la oameni este din cauza acestui compromis pe care strămoșii noștri l-au făcut acum 25 de milioane de ani pentru a-și pierde coada”, a declarat Yanai. „Acum, că am făcut această legătură cu acest element genetic special și cu această genă deosebit de importantă, ar putea deschide uși în studierea defectelor neurologice”.”

Pam-pam.