ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 13 ianuarie a fost publicat în Monitorul Oficial al României noul ROFUIP – Regulament de organizare şi funcţionare a instituţiilor din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 5115/15.12.2014.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Articolul 139, litera o prevede că "este interzis elevilor şi tinerilor din sistemul de învăţământ preuniversitar să părăsească incinta unităţii de învăţământ în timpul pauzelor sau după începerea cursurilor, fără avizul profesorului de serviciu sau a învăţătorului/institutorului/profesorului pentru învăţământul primar/profesorului diriginte".

Este de-a dreptul aberant modul prin care se încearcă oprirea absenteismului, dar tratarea elevilor ca nişte puşcăriaşi nu este o soluţie. Practic, elevii nu vor mai avea voie să părăsească incinta şcolară nici măcar în pauze, fără acordul profesorului de serviciu sau al dirigintelui.

Un alt articol care va naşte controverse este Art. 135, alin. 1. Elevii se pot asocia în cercuri şi asociaţii pe baza unui statut propriu, aprobat de directorul unităţii de învăţământ.

Articolul 135, alin. 1: Elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi particular/confesional le este garantată, conform legii, libertatea de asociere în cercuri şi în asociaţii ştiinţifice, culturale, artistice, sportive sau civice, care se organizează pe baza unui statut propriu, aprobat de directorul unităţii de învăţământ.

Sursa: www.kristofer.ro