ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe blocuri din cartierul ieşean Mircea cel Bătrân au fost pictate cu diferite mesaje creştine, inclusiv cele 10 porunci.

Conform celor de la Bună Ziua Iaşi, blocurile au fost pictate de o fundaţie creştină, în timp ce au trecut prin procesul de reabilitare. Unul din cele mai interesante înscrisuri înfăţişează un cuvânt al Părintelui Cleopa: "Mânca-v-ar Raiul"!. Un alt mesaj afirmă că avortul, crima şi sinuciderea sunt păcate, iar un altul îi îndeamnă pe ieşeni să-şi iubească aproapele.

Conform locuitorilor din zonă, viaţa s-a îmbunătăţit de la apariţia acestor înscrisuri.

"Nici eu nu am fost de acord la început, am spus că fiecare trebuie să creadă ce vrea, în ce religie vrea. Dar aceste învăţături trebuie ştiute de toată lumea şi de credinciosi, şi de necredincioşi. Adevărul este că nu mai vezi atâta violenţă pe stradă când citeşti «Să nu ucizi», «Să nu furi», «Să nu fii desfrânat», îţi intră în cap, chiar dacă tu ai mai făcut nebunii la viaţa ta", a spus Dorin Moroşanu, un locuitor din cartierul respectiv.

FOTO: bzi.ro

[gallery columns="2" ids="56949,56950,56951,56952"]