ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politicienii de la Kiev recurg la toate metodele pentru a-i convinge pe occidentali de pericolul rus. Un site american a dezvăluit că o delegație de parlamentari ucraineni a încercat să păcălească membri ai Senatului SUA, prezentând drept probe ale agresiunii Rusiei în Ucraina o serie de fotografii cu tancuri ruse. Și despre care susțineau că au fost surprinse în timp ce intrau pe teritoriul ucrainean. Senatorii americani au descoperit însă altceva.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

La finele anului trecut, o delegație de parlamentari ucraineni a ajuns în America. Aceștia au pus pe masa membrilor Comisiei pentru Serviciile Militare din Senatul SUA un teanc de fotografii în care apăreau tancuri ruse, ”invadând” teritoriul ucrainean. Politicienii americani aveau însă să constate că fotografiile erau dintr-un alt război. Tancurile ruse din imagini au fost imortalizate în timpul conflictului din Osetia de Sud, din vara lui 2008, conform site-ului freebeacon.com.

Dezvăluirea a fost făcută de directorul de comunicare al senatorului republican Jim Inhofe, Donelle Harder. ”Americanii doreau să publice acele fotografii, fără a pune la îndoială cuvântul parlamentarilor ucraineni”, a precizat Harder.

Dar, în urma unor verificări amănunțite, a ieșit la iveală faptul că imaginile cu acel convoi de tancuri ruse data din 2008, din timpul conflictului dintre Rusia și Georgia, din Osetia de Sud.

Membrii parlamentului de la Kiev care ne-au fat acele fotografii, ca și cum ar fi fost făcute atunci de un aparat foto, și-au făcut lor înșiși un deserviciu”, a comentat senatorul republican Inhofe incidentul. În plus, Inhofe a mărturisit că a fost furios când a aflat că ucrainenii au încercat să îi înșele astfel pe senatorii din SUA.

[gallery ids="85570,85571"]