ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drumul Atlanticului este o şosea lungă de 8,3 kilometri care uneşte oraşele Kristiansund şi Molde, centre urbane din regiunea situată în fiordurile din vestul Norvegiei. Şoseaua începe la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Kristiansund şi se termină la 47 de kilometri nord de Molde.

Traseul constă din îmbinarea unei serii de drumuri şerpuitoare si poduri impresionante, care leagă între ele insulele din dreptul coastei Norvegiei. O remarcabilă realizare inginerească, întreaga construcţie a durat 12 ani până la finalizare.

Traseul are patru popasuri care oferă privelişti panoramice şi diverse facilităţi. Natura şi amprenta umană se împletesc armonios, iar unele platforme dintre aceste popasuri pot fi folosite pentru pescuitul la undiţă.

Schiţele acestui drum au fost făcute încă din 1909, însă nu a fost posibilă începerea construcţiei din cauza uraganelor şi a furtunilor care loveau cu putere ţărmul. De altfel, majoritatea turiştilor aleg să parcurgă Drumul Atlanticului tocmai pentru a descoperi aceste furtuni ce lovesc coasta în lunile de toamnă. Aşa că abia în 1983 a fost începută construcţia drumului, finalizată cu succes în 1989.

[gallery ids="60079,60080,60081,60082,60083,60084"]