ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei atacatori, între care un bărbat înarmat, au luat patru ostatici într-o agenţie a băncii ruseşti Zapadni din oraşul Belgorod, în vestul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, relatează Russia Today, în pagina electronică, conform Mediafax.

"Potrivit informaţiilor preliminare, sunt trei atacatori şi patru ostatici", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

Atacatorii cer o răscumpărare de 25 de milioane de ruble (700.000 de dolari), negocierile fiind în desfăşurare.

Informaţii contradictorii sunt oferite de agenţia Interfax, care citează o sursă din cadrul poliţiei, potrivit căreia o singură persoană a fost luată ostatică.

Incidentul are loc în momentul în care banca centrală rusă a anunţat revocarea licenţei băncii Zapadni, care nu a reuşit să se conformeze normelor pentru menţinerea stabilităţii, iar pentru moment nu este clar dacă luarea de ostatici are legătură cu retragerea licenţei.

Taboidul Life News susţine că unul dintre atacatori a fost identificat drept Aleksandr Vdovin, în vârstă de 46 de ani, un client care a decis să îşi ridice depozitul cu ajutorul armei, iar potrivit aceleiaşi surse, ostaticii ar fi directorul agenţiei, un casier şi un portar.