ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de copaci au fost tăiaţi sau urmează să fie tăiaţi de pe drumurile naţionale deoarece autorităţile spun că arborii sunt uscaţi şi reprezintă un pericol pentru traficul auto. Nimeni nu are, însă, în plan să planteze alţii în loc.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Astfel, conform ZiarulEvenimentul.ro, primii stejari au fost doborâţi săptămâna trecută, pe drumul naţional 28A, între Târgu Frumos şi Costeşti

CITEŞTE ŞI Proiect de lege pentru protejarea pădurilor: cine scoate lemnul din ţară merge la puşcărie

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi poduri (DRDP) Iaşi, împreună cu cei de la Direcţia Silvică Iaşi, au motivat că arborii sunt îmbătrâniţi şi riscau să pună în pericol vieţile şoferilor.

„Împreună cu cei de la Ocolul Silvic am constatat că arborii erau îmbătrâniţi şi riscau să cadă pe şosea la primul vânt puternic. S-a organizat o licitaţie, iar firma care a câştigat-o a început defrişările pe DN 28A”, a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi

Acţiunea de defrişare nu se opreşte aici, zeci de copaci urmând a fi tăiaţi în săptămânile viitoare şi peDN 2 Iaşi - Suceava

„Tăierea arborilor de pe DN2 a fost necesară, deoarece prezentau un adevărat pericol pentru trafic, având o vârstă biologică înaintată. De asemenea, vizibilitatea în unele curbe era afectată”, a explicat Ovidiu Laicu.

Pe harta defrişărilor urmează porţiunea din DN 24 de la Schitu Duca dar acţiunea se va extinde pe multe alte trasee naţionale după cum declară chiar oficialii DRDP.

„Vor mai fi şi alte drumuri naţionale unde firmele vor acţiona pentru tăierea stejarilor îmbătrâniţi. Urmează drumul de la Schitu Duca, acolo unde ştim deja că mai mulţi arbori au căzut pe carosabil şi au blocat traficul timp de câteva ore. A fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru a fi înlăturaţi”, a mai spus Ovidiu Laicu

Reprezentanţii DRDP au promis că, la finalul defrişărilor, o serie de puieţi vor fi plantaţi în locul arborilor vechi dar nu există, însă, un plan concret în acest sens.