ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginea României şi a românilor este la pământ. Românii sunt poporul în care majoritatea locuitorilor din 10 ţări europene nu au încredere, relevă un studiu realizat de revista Reader’s Digest. Astfel, românii sunt lideri în clasamentul ne-încrederii, cu 74% dintre respondenţi, fiind urmaţi de Iran, 72% şi Rusia, 70%.

Dintre cele 10 ţări europene în care s-a desfăşurat studiul, cea mai mică încredere în români o are Austria, urmată de Slovenia şi Elveţia.

Faţă de 2008, se constată o degradare accentuată a imaginii românilor, cota încredere prăbuşindu-se cu 29%. Doar Spania şi Italia depăşind ţara noastră la acest capitol.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Ca lucrurile să fie şi mai rele, mai mult de jumătate dintre români nu au încredere în compatrioţii lor, aceştia preferând să creadă în germani şi elveţieni.

Pe de altă parte, cele mai de încredere naţiuni sunt Elveţia, Suedia şi Germania. Statele Unite ale Americii se clasează doar pe locul 10 în acest top, cu 40%.

Studiul s-a desfasurat concomitent in 10 tari europene, printre care si Romania, in cadrul chestionarului Trusted Brands 2014, in perioada septembrie - noiembrie 2013. Respondentii au fost intrebati daca au incredere in cetatenii din 24 de tari. Lista a cuprins 20 de tari europene (Austria, Belgia, Republica Ceha, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria), precum si China, India, Iran si SUA. Respondentii au fost selectati din baza de date de clienti activi ai Reader’s Digest din cele 10 tari europene: Austria, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia si Slovenia.

Descărcaţi documentul: Trusted nations results