ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunţă că în perioada minivacanței de 1 Mai taxa de trecere a podului peste Dunăre la Fetești - Cernavodă este sistată pe 30 aprilie, 1 și 4 mai, în anumite intervale orare, conform Agerpres.

"CNADNR anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale că în perioada minivacanței de 1 Mai se sistează încasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre la Fetești — Cernavodă, ca urmare a emiterii a Ordinului nr. 198 din 16 aprilie 2014, privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului Ministrului Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine nr. 290/ 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de C.N.A.D.N.R. — S.A", se precizează în comunicat.

Astfel, încasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre la Fetești — Cernavodă este sistată după cum urmează:

30 aprilie 2014 pe ambele sensuri, în intervalul orar 12:00 — 24:00;

1 mai 2014 pe ambele sensuri, în intervalul orar 00:00 — 16:00;

4 mai 2014 pe ambele sensuri, în intervalul orar 7:00 — 24:00.

În plus, CNADNR anunță că în perioada 29 aprilie, ora 14:00 — 6 mai, ora 8:00, circulația rutieră pe podul de la Agigea se va desfășura pe trei benzi de circulație (2+1), pe toată lungimea podului, în funcție de volumul de trafic înregistrat în acest timp, pe cele două direcții de deplasare.

"În această perioadă va fi permisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de 5 tone și a mijloacelor de transport persoane a căror masă totală maxim autorizată depășește 5 tone. Se menține limitarea vitezei de circulație la 50 km/h", se precizează în comunicatul CNADNR.