ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naufragiul unui trauler încărcat cu imigranți în noaptea de sâmbătă spre duminică, în largul coastelor libiene, ar putea să se fi soldat cu 700 de morți.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Nava s-a scufundat la circa 110 km de coastele libiene, având la bord peste 700 de persoane, potrivit relatării celor 28 de supraviețuitori recuperați de o navă comercială, a indicat televiziunilor italiene, Carlotta Sami, purtătoare de cuvânt a HCR în Italia. Dacă cifrele se confirmă, ar fi cea mai "gravă hecatombă întâlnită vreodată în Mediterana", a declarat ea.

Accidentul a avut loc când un cargou portughez, King Jacob, s-a apropiat de ambarcaţiunea cu imigranţi, pentru a acorda ajutor. Ambarcaţiunea lansase un apel de urgenţă interceptat de Garda de Coastă italiană, anunţând că are dificultăţi de navigare. La apropierea cargoului portughez, imigranţii s-ar fi speriat sau s-ar fi adunat cu toţii într-o parte, pentru a fi salvaţi, astfel că s-ar fi creat ambuscadă la bordul ambarcaţiunii, care s-a răsturnat, conform presei italiene.

2

Naufragiul vine după ce la începutul săptămânii o ambarcaţiune s-a scufundat tot în largul coastelor Libiei, 400 imigranţi clandestin pierzându-şi atunci viaţa.