ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale.

La 24 februarie, Burleanu anunţa că din echipa sa pentru conducerea FRF vor face parte următoarele persoane: Zoltan Kovacs (cetăţean belgian, fost instructor UEFA) - manager sportiv care va avea în subordine Academia Naţională de Fotbal şi staful echipei naţionale; Marketa Haindlova (cetăţean ceh, specialistă în drept european şi sportiv) - director relaţii internaţionale şi politici europene; Ovidiu Dâmbean-Creţa (doctor în finanţe) - manager financiar; Laur Chiricioiu (specialist marketing-vânzări) - manager pentru dezvoltarea activităţilor comerciale; Lucian Vişcoţel (evaluator proiecte europene) - director fonduri structurale; Aurel Ţicleanu (fost fotbalist, antrenor) - director al Biroului pentru Promovarea Fotbalului (dezvoltarea fotbalului pentru copii şi juniori, activităţi de scouting); Victoraş Iacob (fost fotbalist) - membru în Biroul pentru Promovarea Fotbalului; Ciprian Paraschiv (fost fotbalist, doctor în marketing sportiv şi reprezentant al României la Comisia Europeană) - director al Biroului pentru Dezvoltare Fotbalistică şi o persoană al cărui nume nu a fost făcut public deoarece este angajat al unei organizaţii de top din România - manager pentru dezvoltare instituţională.

UPDATE 18:24 Răzvan Burleanu a fost votat de 113 de electori.


UPDATE 18:05 Președintele LPF, vicepreședinte al FRF, a anunțat că au fost 173 de votanți, dar 175 de voturi, spre furia celor doi candidați, care au solicitat reluarea votului.

UPDATE 16:38 A început turul al doilea de scrutin, la câteva minute după ce Gheorghe Chivorchian și-a anunțat susținerea pentru Răzvan Burleanu.

UPDATE 16:10 Președintele Federației Române de Minifotbal, Răzvan Burleanu, a primit 72 de voturi în primul tur de scrutin, iar fostul arbitru Vasile Avram - 59, astfel că cei doi se vor lupta pentru șefia FRF în turul al doilea. Gheorghe Chivorchian a fost votat de 29 de membri, iar Sorin Răduceanu, de nimeni.

UPDATE 14:44 S-a încheiat procedura de vot. În scurt timp, se vor anunța rezultatele.

UPDATE 13:56 Marcel Pușcaș s-a retras din cursă și și-a anunțat susținerea lui Răzvan Burleanu.

UPDATE 12:14 Mircea Sandu a fost votat președinte de onoare al FRF, cu un singur vot împotrivă, al lui Adrian Mititelu. De asemenea, au fost aleși 13 membri de onoare: Dumitru Dragomir, Emeric Dembrovschi, Florin Halagian, Ioan Igna, Florea Ispir, Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Culae Lupescu, Rică Răducanu, Ion Pârcălab, Lajos Sătmareanu, Iosif Vigu și Vasile Zavoda. Aceștia vor primi câte o rentă viageră.

UPDATE 11:30 Un număr de 171 de membri afiliaţi, dintr-un total de 224, sunt prezenţi la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, de astăzi, de la Casa Fotbalului, cvorumul fiind întrunit pentru alegerea viitorului preşedinte al forului, a anunţat preşedintele în exerciţiu, Mircea Sandu.

Pentru ca alegerile să aibă loc era nevoie de prezenţa a cel puţin 150 de membri.

[divider]

Astăzi se va alege noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.  Verdictul din "Dosarul Transferurilor" a restrâns lista candidaţilor pentru preşedinţia FRF la cinci: Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu. Principalul favorit, Gică Popescu, a fost condamnat ieri la 3 ani şi o lună de închisoare.

Iniţial în cursă s-au înscris opt candidaţi, dar dosarele lui Octavian Popescu şi Paul Zarna au fost respinse. Mircea Sandu, actualul preşedinte, a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat la funcţia pe care o ocupă din 1990.

În acest moment, conform mai multor opinii, candidatul cu cele mai mari şanse să câştige alegerile este Vasile Avram, actualul preşedinte AMFB.

La Adunarea Generală de alegeri a FRF, care va avea loc de la ora 10.00, la Casa Fotbalului, este necesară prezenţa a două treimi dintre cei 224 de membri afiliaţi pentru a fi statutară. În cazul în care nu va exista cvorum, se vor aştepta două ore, iar apoi dacă nu se schimbă nimic, Adunarea Generală va fi convocată pentru joi, iar dacă situaţia se repetă, atunci Comitetul Executiv al FRF o va convoca pentru o dată ulterioară. Merită precizat că în acest caz este posibilă înscrierea şi altor candidaţi în cursă.

Alegerea se va face prin vot secret, cu buletine de vot. Pe buletinele de vot vor fi tipărite numele candidaţilor propuşi de membrii afiliaţi la funcţia de preşedinte FRF.